Fenni muayene istasyonu Reysaş Anonim Şirketi çalışanları, sendikaya üye oldukları için işten atıldıkları gerekçesi ile başlattığı eyleme Saadet Partililer ziyaret etti.

 SP’li Sercan Gözegir öncülüğündeki Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri eylem yapılan çadırı ziyaret ederek, işçilerin dertlerini dinlediler. Yapılan görüşmede işçiler, yaşanan üzücü gelişmelerin sadece ısınmak için ısıtıcıların açılmasını istemeleriyle başladığını dile getirdiler. Görüşmede işçiler “Bu talebimizin masraflar öne sürülerek reddedilmesi üzerine, işçilerin Bakanlıktan gelen Müfettiş’e ısıtıcıların açılmamasını şikayet ettik. Şikayet eden işçiler tespit edilerek işten atmakla tehdit ettiler. Sendikaya üye olunca işler iyice çığırından çıktı. Performans düşüklüğü iddiaları, şehir dışındaki istasyonlara nakiller gibi işçileri zora düşüren uygulamalar arttı. Bir kısım işçinin işten çıkarılması bardağı taşıran son damla oldu ve greve çıktık. Bu zor günümüzde yanımızda olduğunuz için Saadet Partisi’ne çok teşekkür ederiz.” Dediler.

Görüşmede, Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Teşkilatı adına konuşan Sercan Gözegir yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek “Bu olay çok üzücü. Bizler ekmeğini çalışarak kazanan insanlarız. Bir işçinin işten eve gelip hane halkına “Beni bugün işten çıkarttılar” demesi çok ağır bir durumdur. Yazık, günah. Zaten Ülkemizde, olumsuz ekonomik koşullar sürüyor. İşsizlik artıyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Hele hele hakkını arayan işçiyi suçlayarak bunun yapılması kabul edilemez. Eğer işçi suçluysa, suçuna göre hukuki ve idari işlem yapılır. Greve çıkan işçileri işinden dolayı suçlamak çok yanlıştır. Kime yapılırsa yapılsın, hakkını arayan kişilere zorluk çıkartmak, işten çıkartmak zulümdür. Biz Saadet Partisi olarak haksızlığa uğrayanların her zaman yanındayız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim