SAADET PARTİSİ Tepebaşı İlçe Teşkilatı olarak mahalle ziyaretlerimizi sürdürüyoruz.

Gündüzler mahallesinde esnaf, kahve ve ev ziyaretleri gerçekleştirildi. İlçe başkanı ve beraberindeki heyet ziyaretlerde vatandaşları dinledi.

Vatandaşlarımızın en önemli gündemi ekonomiydi. Vatandaşlar “Artan gübre mazot fiyatları yüzünden tarım yapamaz hale geldik. Zengine gelince her türlü destek veriliyor. Çiftçiye gelince göstermelik ucuz destek veriliyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz? Zamanın da tarımı bırakıp, şehre yerleşenlere kızıyorduk. Şimdi aynı şeyleri biz düşünüyoruz. Hayvanı olanlar hayvanını satıyor. Arazisi olanlar ya ekmiyor ya da satıyor. Esnafımız da, çiftçimiz de, vatandaşımız da dertli. Kazanıyor muyuz? Evet kazanıyoruz çok şükür. Ama masraflar ve sürekli artan fiyatlar yüzünden kazancımız yok olup gidiyor. Bu zamlar nereye kadar gidecek? Artık bir dur denmeli. Artık konuşmaktan da yorulduk. Hadi bizden geçti. Gençlerimiz ve çocuklarımız için daha fazla endişeleniyoruz” şeklinde konuştular.

Ziyaretlerin ardından İlçe Başkanı Muhammed Ali KÖSE “Vatandaşlarımızı dinledik. Malum sıkıntıları dile getirdiler. Onları çok iyi anlıyoruz. Anlaması gerekenlerse anlamıyor ya da anlamamış gibi yapıyoruz. Bakın çiftçi tarımı ve hayvancılığı terk ediyor. İktidar ise başka sevdalar peşinde. 2018’e kadar ithalat ile gıda temin edilebiliyordu. Bu yüzden çiftçinin yaşadığı sorunlar çok gündeme gelmiyordu. Bir de çiftçiden en yüksek oranlarda oy alınıyor olması “çiftçi hayatından” memnun yorumlarına sebep oluyordu. Ama 2018 yılından bu yana işler değişti. Önce döviz yükselişi ile ithalat pahalıya mal olmaya başladı. Ders çıkartıp bir an evvel çiftçinin sorununu çözmek ve üretimi arttırmak yerine pahalı da olsa ithalata devam ettik. Sonra pandemi yaşandı ve tedarikçi ülkeler kendileri için stok yaptıklarından bize sattıkları malları azalttılar. Hemen herkes toprağın ve çiftçinin kıymetini anlata anlata bitiremedi. Üretimin ne kadar önemli olduğunu hissetti. Ama ders almak yerine ithalata hem de pahalıya devam edildi. Bunlar yetmedi yanı başımızda Ukrayna ve Rusya savaşa tutuştular. Biz ise hala üretelim, üretimi artırıcı işler yapalım demek yerine nereden ithal edeceğiz diyoruz. Üretimin önemini, çiftçinin kıymetini anlamak ama gerçek manada anlamak için daha ne olması gerekiyor? Çiftçinin hezeyanını nasıl dindireceğiz? Oysa çözüm çok basit. Çare SAADET PARTİSİ” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM