Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, Saadet Partisi'nin kuruluşunun 24. yıl dönümü ve Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Öncelikle hepimizi hürmet ve muhabbetle selamlayan Bingöl, bugünün önemli tarihi iki olayı birlikte kutladıklarını belirtti. İlki, Saadet Partisi'nin kuruluşunun 24. yıl dönümünü kutladıklarını ifade eden Bingöl, "Önce ahlak ve maneviyat, üreterek kalkınma, şahsiyetli dış politika" diyerek yola çıktıklarını ve bu yolda yürümeye devam ettiklerini söyledi. Bugün aynı istikamette; düşmanlaştırma ve ötekileştirme değil, kardeşlik ve kucaklaşma, hak ve adalet, dürüstlük ve şeffaflık, fikir ve inanç hürriyeti ilkelerini tavizsiz bir şekilde savunduklarını belirtti. Türkiye'nin ve dünyanın yaşadığı krizler karşısında hakkı, adaleti ve bir arada yaşamayı reçete olarak tüm kesimlere sunduklarını ve sunmaya devam ettiklerini vurguladı.

Bingöl, ikinci olarak Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında zaferlerine öncülük eden başta Erbakan Hoca olmak üzere dönemin başbakanı merhum Ecevit'i, kararlı siyasileri, kahraman şehitleri ve gazileri minnetle andıklarını ifade etti.

DEVA Partisi'nden destekler DEVA Partisi'nden destekler

Hayvan Haklarını Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik görüş ve önerilerini dile getiren Bingöl, Saadet Partisi olarak siyaset anlayışlarının günü kurtarmak değil, geleceği toplumun faydası istikametinde şekillendirmek olduğunu söyledi. İnsanlar ve diğer bütün canlılar için yaşanabilir şehirlere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bingöl, siyasetüstü yaklaşımın toplumu gözetecek şekilde olması gerektiğini belirtti.

Sokak köpekleri sorununa değinen Bingöl, sokak köpeklerinin uyutulmasının zorunlu hale gelebileceğini ancak ötanazi yönteminin kabul edilebilir olmadığını belirtti. Merkezi yönetimin sadece denetim kısmında değil, uygulama kısmında da sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

Bingöl, Saadet Partisi olarak önerilerini şu şekilde sıraladı:

  1. Sokak köpekleri kısırlaştırıldıktan sonra tekrar sokağa bırakılmamalıdır.
  2. Barınak ve bakımevlerinin yanı sıra yaşam alanları kurulmalıdır.
  3. Barınak ve bakımevlerinin şartları iyileştirilmelidir.
  4. Bağış toplayan hayvansever kuruluşlar barınak ve bakımevleri kurmakla yükümlü olmalıdır.
  5. Barınak, bakımevi ve yaşam alanlarında çalışan personellere eğitim zorunlu hale getirilmelidir.
  6. Gönüllülerin barınak ve bakımevlerini ziyaret etmesi ve aktif görev almaları kolaylaştırılmalıdır.
  7. Evcil hayvan satışı kontrol altında olmalıdır.
  8. Tüm evcil hayvanlar mikroçip ile kayıt altına alınmalıdır.
  9. Tehlikeli ırklara izin verilmemeli, sahipleri sorumlu tutulmalıdır.
  10. Hayvanlara yönelik şiddet ve işkence uygulayanlara daha caydırıcı cezalar uygulanmalıdır.

Saadet Partisi olarak sokak hayvanları popülasyonunun kontrol altına alınması için ülke çapında kısırlaştırma seferberliği yapılması gerektiğini ifade eden Bingöl, bu sorunun ancak bu şekilde çözülebileceğini söyledi. Hayvan hakları konusunda duyarlı olmanın herkesin borcu olduğunu belirten Bingöl, yasa teklifinin bilimsel olmadığını ve daha insancıl çözümler bulunması gerektiğini vurguladı. Bingöl, son olarak kanun teklifinden çıkacak neticenin hayırlı olmasını temenni etti.