Hava sıcaklıklarının düşmesiyle buz tutan Porsuk Çayı, parklardaki göletler ve süs havuzlarının üzerine çıkan vatandaşları daha önceden billboard, sosyal medya ve basın açıklamalarıyla uyaran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, zabıta görevlileri ile Porsuk ve çevresinde, parklarda ise güvenlik görevlileri ile vatandaşları uyarmaya devam ediyor.

Buz tutan akarsu ve göletlerin üzerinde gezen veya oyun oynayan vatandaşların suya düşmeleri halinde hipotermi ve kalp krizi başta olmak üzere hayati risklerle karşı karşıya kalacağı konusuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, zabıta ekipleri ve park görevlileriyle de vatandaşları uyarmayı sürdürüyor. Zabıta ekiplerinin Porsuk Çayı ve çevresinde anonslar yaptığını ve buz üzerinde görülen vatandaşları bölgeden uzaklaştırdığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kentpark ve Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkınnda bulunan göletlerde ise buzların kenarlardan kırılarak vatandaşların buzun üzerine çıkmasının önüne geçildiğini ifade etti. Parklarda ayrıca anonsların da yapıldığını belirten yetkililer, “Sağlığınız için lütfen buzların üzerine çıkmaktan vazgeçin!” dediler.

Porsuk çevresinde görev yapan Zabıta Komiseri Uğur Sarıkaya, “Halkımızın huzuru ve güvenliği için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eskişehir’imizde bulunan Porsuk Çayı, göletler ve sulama kanalları donduğu için, vatandaşlarımızın su kenarında dolaşmamaları konusunda anons yaparak uyarılarda bulunuyoruz. Ekiplerimiz sürekli devriye atıyor ve vatandaşları su çevresinden uzaklaştırıyoruz. Onların canları bizler için çok değerli. Vatandaşlarımızdan ricamız bu dönemde Porsuk Çayı’ndan uzak durması” sözleriyle uyarılarını tekrarladı.

 

Editör: Mustafa YILDIRIM