İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak "medikal sektöründe yaşanan krizin tedavileri olumsuz etkilemesi" hakkında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında tıbbi aletler tanı ve tedavide vazgeçilmez öneme sahip olduğuna değinen Kabukcuoğlu, "Tıbbi aletlerin kullanılması örneğin, bir ortopedi ameliyatında yüzde 90'a kadar varan oranlara sahiptir veya kardiyoloji gibi bir ameliyatta eğer ki stendiniz yoksa açık kalp ameliyatına geçersiniz; böyle çok kıymetli ve önemli malzemelerdir. Ülkemiz tıbbi cihaz alanında ithalata bağımlıdır, tıbbi cihazın yüzde 85'ini ithalatla karşılamaktayız. Hükûmet otuz altı ay süreyle tıbbi alet satıcılarına ödeme yapamadı. 116 milyar Türk lirası bütçeye sahip Sağlık Bakanlığı tıbbi firmalara olan borcunu yüzde 40 azalttığı hâlde hâlâ ödeyememiştir." dedi.

Sözlerine "Hükûmetin uyguladığı yanlış ve tutarsız tıbbi malzeme ödeme politikası pek çok kesimi mağdur etmektedir; en başta hastalar mağdur oluyor, devletin sağlık kurumları zarar ediyor. Trilyonlarca liralık yatırımlarımız tıbbi alet eksikliği nedeniyle atıl durumdadır. Yetişmiş insan gücümüz vardır, kendi çapında üretim yapan firmalar da vardır ancak un var, yağ var, şeker var ve helvayı yapamıyoruz. " şeklinde devam eden Kabukcuoğlu, "Katma değeri yüksek, yeniliklere çok açık bir sektörde ülkenin söz sahibi olmasına engel olunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Mustafa YILDIRIM