Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Sağlık Bakanı Fahrettin Kocaya tepki göstererek şu açıklamayı yaptı; “

Üzgünüz…

Aylardır Sayın Sağlık Bakanına Cumhurbaşkanını yanlış bilgilendiriyorsunuz “Yapmayın” dedik. Bu işin sonu kötüye gidiyor; ayrıştıran, uzaklaştıran hatta vatanından uzaklaştıran legal ile illegal arası oluşumların değirmenine su taşıyorsunuz dedik. Dinlemediler ve bizleri hain ilan ettiler. İtidal, müzakere ve birliktelik dedik.

Gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarına paragöz bunlar dediler, sağlık personeli ayrı; doktor ayrı dediler. Hekimi, hemşiresi, hizmetlisi birdir dedik, yapmayın biri olmadan öbürü olmaz dedik, ancak yancılar “Biz varız ya” dediler.

Sonunda ülkenin Cumhurbaşkanı ile en değerli yetişmiş insan gücünü doktorları kadın muhtarlar toplantısında hem de 8 Mart gibi özel bir günde 14 Mart Bayramının öncesinde çatıştırmayı başardılar.

Sayın Bakanım;

Görevden affınızı Cumhurbaşkanımız kabul eder de, Meslektaşlarınız başta olmak üzere sağlık çalışanları sizi affeder mi bilemiyoruz. Atayamadığınız bürokratlarınız, kurmadığınız kadronuz, sağlıkta devrim gibi 17 yılı kısa sürede heba edişinizi bu millet affeder mi bilemeyiz.

Sayın Bakan;

Ayrıştırmaya sağladığınız katkıyı, uzaklaştırmada elde ettiğiniz başarıyı, Cumhurbaşkanı ile hekimleri getirdiğiniz bu son noktayı hangimiz unutabilir?

TÜREDİ SEN ciler; “Sağlık tek çatı, Maaş tek kalem” demek yerine hizmet edemediğiniz meslektaşlarınızın kırılan kalplerinde hiç payınız yok mu? Yeterince kullandınız mı meslektaşlarınızın itibarını ve İdare zulmüne beraber direnmek varken bölünüp parçalanmak iyi geldi mi ya da hayal dünyanızdakilerle illegalitenin sokağında pembe panjurlu bir ev mi hayal ediyordunuz?

Şimdi

İTİDAL, BİRLİK VE MÜZAKERE zamanı. Kavgayla, çatışmayla işimiz yok.  Gelin önce üstümüzdeki yükten, derdimizi anlatamayandan, bizi bölenden, çarpandan kurtulalım. Sonrası çok kolay.

Hayatının her anında hekime değer veren, sağlık çalışanını önemseyen bir Cumhurbaşkanını bu denli kızgınlıkla açıklamalara yönlendiren “kargalar” gidince; HAKKIMIZ OLANI BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ALIRIZ.

Bir hekim kolay yetişmez. Elbette devletin desteği, ana-babasının fedakarlığı, kendinin ise kütüphanelerde gecelenmiş bir gençliği vardır. Hekim; toplumun öncüsü hastanemizin ışığıdır. O hekimleri vatan hizmeti yerine özel hizmete sevk eden makam bellidir.

Çözülemeyen TUS problemleri, çok bilinmeyenli asistanlık günleri, düzene girmeyen mecburi hizmet işleri, Malpraktisler, şiddet olayları, adaletsiz performans sistemleri dururken özel hastane lobileri ile istişarelerin neticesi budur.

Paydaşları yok sayıp böreği kendi yiyip faturayı beraber ödeyelim diyen YanBAKANlara tepkimiz nettir. Duruşumuz nettir ve Covidin kahramanlarını getirdikleri noktayı hep beraber izliyoruz ve elden geldikçe mücadele ediyoruz. Türedi Sen’in kullandığı ayrıştırıcı dile HEKiMLER diyerek ayrıştırmaya ortak olanları biliyoruz.

17 yıldır işleyen sistem su almıştır yıllardır çöküyor diyoruz hain ilan ediliyoruz; ne sorun var diye soracak muhatap yok. Bütün sağlık camiasını itidale davet ediyor birlik ve beraberlik ile haklarımızı iyi bir dil, güzel yaklaşım ile çözüleceğine inanıyoruz.

Devletimizin yanındayız milletimizin yanındayız işimizin başındayız. Ayrıştırıcı cümleler kuranları, sistemi tıkayanları takip ediyoruz. 14 Mart öncesi bir ve beraber olmanın anlamını bir kez daha görmüş oluyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM