Ayhan Bilgen’in Genel Başkanlığını yaptığı Türkiye’nin Sesi Partisi’nin Eskişehir İl Başkanı Kasım Karakaş ve İl Yönetim Kurulu üyeleri Memleket Partisi İl Başkanlığını ziyaret etti. Yaklaşan 2023 seçimleri üzerine bilgi alışverişinin yapıldığı ziyarette, Karakaş, SES Partisinin Türkiye çapında ve Eskişehir’de örgütlenme çalışmalarını paylaştı.

Partiden yapılan açıklama şöyle, “Ortak değerimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün tartışılamayacağı ve hak ettiği saygının gösterilmesi gerektiği konusunda görüş birliği oluştu. Her iki parti temsilcileri de siyasetin iki kutuplu bir cendereye sıkıştırılmasını kabul etmediklerini, seçimlerin eşit koşullarda ve özgür bir ortamda yapılmasının önemli olduğunu, ittifakların dışında kalan siyasi partilerin de seçmenlerden ilgi gördüğünü ifade ettiler, Ziyarette; Memleket Partisi İl Başkanı İsmail Ceyhan, ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyetini Kuran Türkiye Halkına Türk Milleti Denir”  tanımlamasının Kürt ve Türk halkının birlikteliğini çok güzel ifade ettiğini belirtti. Ceyhan sohbette; “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Türkler ve Kürtler için et-tırnak ifadesinin yanlış olduğunu, tırnak kim? Tırnak kesilip atılır. Ayrılıkçıları ve Kürt düşmanlarını dışarıda tutarsak toplumun makul çoğunluğu bir arada yaşamayı savunuyor. Bir arada yaşama iradesi gösteren iki halk, konuşarak tüm sorunları çözebileceğimize inanıyoruz.” Dedi.

Konuklardan gelen soru üzerine Memleket Partisi Genel Başkanı Sn. Muharrem İnce’nin “çocuk devletin mi? Ailenin mi?” Sorusuna verdiği yanıtı paylaşarak, “Devletin “Kindar ve dindar nesil yetiştirmek” gibi bir görevi olamaz. Çocuklarımıza önce matematik, bilim öğretmek zorundayız. Dil eğitiminde de üç dil öğrenmesini savunuyoruz. Ortak dilimiz Türkçe, anadil Çerkezce, Tatarca, Kürtçe, Boşnakça neyse onun öğretilmesini ve bir de uluslararası geçerli bir dilin İngilizce, Rusça, Japonca, İspanyolca vs. öğretilmesini savunuyoruz” dedi. Ses Partisi İl Yönetim Kurulu ve Memleket Partisi İl Yönetim Kurulu üyeleri “Seçmen ve Sandık İttifakı” konusunda da görüş alışverişi yaptı. Her iki parti de seçmen listelerinin kontrolü ve sandık güvenliği konularında yönetim kurullarında yapacakları değerlendirmeden sonra birlikte çalışabileceğini ifade etti. Ziyaret birlikte çekilen fotoğrafla son buldu.”

Editör: Mustafa YILDIRIM