Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 91’inci yıldönümünü Vilayet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bırakarak kutladı. Törene büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın katılmaması dikkat çekti.
CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve parti üyelerinin Vilayet Meydanı’nda buluştuğu etkinlikte İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İl Başkanı Çuhadar konuşma yaptı. Çuhadar, 9 Eylül 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan partinin 91’inci kuruluş yıldönümünü onur ve mutlulukla kutladıklarını ifade etti. Emperyalizme karşı görülmemiş bir mücadele veren bu ülkenin kurtuluşunu ve kuruluşunu gerçekleştiren CHP’nin Eskişehir örgütü olarak üyesi olmaktan gurur duyduklarını söyledi. 
HALKIN VE HAKLININ YANINDA
Çuhadar, barışın, demokrasinin, adaletin insan haklarının ve temel hak ve özgürlüklerinin bu ülkedeki tek teminatı olan CHP’nin tüm imkanları ve gücüyle halkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.  Çuhadar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere geçmişte ve bugünde emek vermiş ve yarınlarında da emek verecek örgüt arkadaşlarımın ve bu partiye gönül veren herkesi en içten duygularımla selamlıyor, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ilelebet var olacağı inancı ile saygılarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim