Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Nazım Dölekçekiç, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Babalar gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Dölekçekiç, ülkede terör olaylarının devam etmekte olduğuna dikkat çekerek, ulusun tehlike altında olduğunu söyledi.
Ülkede başkanlık tartışmasının sürmekte olduğunu söyleyen Dölekçekiç, “Sayın Cumhurbaşkanımız kafasındaki Türkiye’yi dizayn etmekte. Cumhuriyetin kuruluş değerleri, ayarları yeniden kalıba dökülmekte. Bu adalet konusunda, milli eğitim konusunda sürüp gitmekte.  Maalesef seçilmiş kişiler, bilhassa iktidar milletvekilleri, liderlerin baskısına karşı çıkamamakta, kendi kafasındakileri parlamentoya yansıtamamaktadır” dedi.
 
ESKİŞEHİR İÇİN DE ÇOK UĞRAŞTILAR AMA BAŞARILI OLAMADILAR
Bunun nedenin parti başkanlarının milletvekillerini seçmesi olduğunu ifade eden Dölekçekiç, siyasi partilerin kanununda ön seçimin getirilmesi durumunda milletvekillerinin seçildikleri ilin sorunlarıyla uğraşacaklarını belirtti.  Cumhurbaşkanı’nın kendi kafasındakilere göre yüksek mahkeme üyelerini sıfırlayacağını anlatan Dölekçekiç, yargıçları kendisinin seçeceğini dile getirerek şöyle konuştu: “Zaten istinaf mahkemeleri atamaları yapıldı. 15 tane mahkeme kurulması kararlaştırıldı ama 7 tane kurulabildi. Eskişehir için de çok uğraştılar ama başarılı olamadılar.  Cumhurbaşkanı liseliler vasıtasıyla Gezi’nin yeniden gündeme getirilmek istendiğini söylüyor. En çok gündemde olan da Beyoğlu Anadolu Lisesi. Öyle zannediyorum ki bu okul gündeme getirilerek,  oradaki veliler ve öğrenciler böyle bir şekli öğretime geçilmesin istiyorlar. Cumhurbaşkanı da bunu Gezi olaylarına yoruyor.”
Milli takımla ilgili de konuşan Dölekçekiç, “Dışarıda siyasetimiz nasıl algılanıyorsa, futbolumuz da o hale geldi. Hiçbir fark yok. Başarısızlık aynı şekilde devam etmekte.  Avrupa siyasetimizi nasıl tanıyorsa futbolumuzu da tanıyor” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim