Emek Partisi Eskişehir İl yönetim kurulu üyesi İbrahim Akgün, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetinin krizle mücadele adına izlediği politikaların, tekellerin ve kapitalistlerin süreci daha az zararla atlatmasını sağlamayı amaçladığını işçilerin ve emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarını daha da ağırlaştırdığını söyledi.

Yerel seçim platformunun da bu politik koşullarda öne çıkan acil talepler ve bunlarla birlikte demokratik, halkçı yerel yönetim talepleri için mücadele oluşturacağını kaydeden Emek Partisi Eskişehir İl yönetim kurulu üyesi İbharim Akgün şunları söyledi:

Partimiz Keyfi Olarak Seçim Dışı Bırakıldı

“Partimiz 41 ilde yasanın öngördüğü biçimde örgütlenmesini sağladığı halde YSK ve Yargıtay’ın keyfi yorumlarının sonucu olarak 31 Mart yerel seçimlerinin dışında bırakılmıştır.

Dolayısıyla bu somut koşullar içerisinde yerel seçim çalışmalarında ajitasyonumuzun merkezinde ‘Tek adam tek parti ittifakı’na karşı birleşme ve mücadele etme çağrıları yer alacaktır. Bunun için seçimlerde temel sloganımız ‘Tek Adam İttifakına Oy Yok, İş, Ekmek, Özgürlük İçin Birleşelim!’ şiarı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Seçimlere pratik olarak nasıl katılacağımız konusundaki tutumuz ise şöyledir:

•Yerel düzeyde oluşmuş çeşitli birlikler ve platformlarla ortak hareket edeceğiz. Üzerinde birleşilen parti ve adayları destekleyeceğiz.

•Çeşitli biçim ve düzeylerde birlikte hareket etme koşullarının kalmadığı yerlerde, öncelikli çalışma alanlarımız başta olmak üzere belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri için bağımsız adaylar göstereceğiz.

•Kayyım atanan bölge illerinde HDP’yi destekleyeceğiz. Bunun biçimlerinin nasıl olacağına ilişkin görüşmelerimiz devam ediyor. Kayyım atanan il ve ilçelerin dışındaki yerlerde ise partimizin bağımsız adaylarla seçime girmesi için gerekli pratik adımlar atılacaktır.

Bu kararlardan da anlaşılacağı gibi, seçimlere katılım biçimimiz yerellerin özgünlüklerine göre farklılıklar göstermektedir. Bu sınıf mücadelesinin mevcut koşullarının kaçınılmaz bir sonucudur. Ancak, yerel seçimlere katılımımız hangi biçim altında olursa olsun seçim çalışmalarının yürütülmesinde bağımsız parti çalışmamız, işçi ve emekçilere parti olarak seslenme tutumumuz esas olacaktır. “

Editör: TE Bilişim