Ülkemizde yaklaşık bin kadar SMA hastası bebek olduğunu belirten Liberal Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Mert Eke, bu bebeklerin tedavi edilememesi halinde iki veya üç yıl içinde vefat ettiklerini söyledi.
Dünyanın gelişmiş ülkelerinde SMA ile ilgili ilacı ailelere rahatlıkla ulaştırıldığını ve bebeklerin hayata tutunması sağlandığını kaydeden Eke, “Ancak maalesef ülkemizde bu masum bebekler ölüme terk ediliyor. Hükümet kolaylıkla bu ilacı tedarik edip bebekleri ve ailelerini bu acılardan kurtarabilecekken ilgisiz kalarak bu acıyı daha da büyütüyor. Her şeyden önce devlet vatandaşlarını yaşatmak için vardır. Hükümet yetkilileri bu en temel görevi yerine getirmeli ve ilacı tedarik etmelidirler” dedi.
İlacın maliyetinin 50 bin dolar civarında olduğunu belirten LDP Odunpazarı İlçe Başkanı Mert Eke, “Devlet yardımı olmadan çoğu ailenin bu ilacı alması imkansızdır. Hükümet, Suriyelileri yaşatmak için bu güne yirmi beş milyar dolar para harcamıştır. Suriyelilerin yaşaması için yirmi beş milyar dolar harcayan hükümet, kendi öz evlatlarının yaşaması için elli milyon doları hiç çekinmeden verebilmelidir. Bu bebeklerin yaşatılması devletin boynunun borcudur” diye konuştu.
                         
 
Editör: TE Bilişim