Türkiye Assubay Sendikası Genel  Merkezi ilk çalıştayı Eskişehir’de yaptı.  10 Şube başkanlarının katıldığını çalıştayda sendikanın legal olarak izlediği yol tartışıldı.

Türkiye Astsubay Sendikası Genel Başkanı Doç. Dr. Ahmet Sezgin, sendikanın kuruluşu için 28 Şubat 2014 tarihinde dilekçe verildiğini ve Valiliğin olumsuz dilekçe vermesi üzerine İstanbul İdari Mahkemesi’ne başvurduklarını söyledi.

Bölge İdare Mahkemesi’nin olumsuz cevap vermesi halinde Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını Türkiye’de hukuk yollarının kapanması halinde Avrupa  İnsan Haklarına başvuracaklarını belirten genel başkan Doç. Dr. Sezgin, Avrupa Askeri Organizasyonu Birliği Başkanı Emmanuel Jacob ile görüşme yaptıklarını belirterek sendikaya tam destek verildiğini ifade etti.

Jacob’un,  kendisini ve teşkilatlandırmadan sorumlu başkan yardımcısı ve Eskişehir İl Başkanı Suat Terkes ile Romanya’da yapılacak çalıştay için davet edildiklerini vurgulayan Türkiye Astsubay Sendikası Genel Başkanı  Sezgin, “Assubaylar olarak çağdaş ülkemizin bölünmezliğini, bütünlüğünü, laik ve demokratik Cumhuriyeti ve silahlı kuvvetlerin haklarını  savunuyoruz. 96 bin üniformalı astsubay görev yapıyor. 95 binde emekli bulunuyor. Orta çağdan kalan düzenle idare edilmektedir. Sosyal ve ekonomik haklar yok sayılmaktadır. Sendikamız hukuk, demokratik haklarını kullanarak legalyol izleyecektir” dedi.

Eskişehir’de yapılan ilk çalıştaya; Konya, Kayseri, Ankara, Adana, Mersin, İstanbul, Balıkesir, Isparta ve Antalya il başkanları katıldı.”

 

Editör: TE Bilişim