Potanın Şimşeklerinde Koç Josep Maria Berrocal, 86-75’lik Yeşilgiresun galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Berrocal, “İyi savunma yaptık. Oyun olarak daha da iyi olmalıyız” dedi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 26’ncı haftasında konuk ettiği Yeşilgiresun’u 86-75 mağlup eden Eskişehir Basket'in İspanyol Koçu Berrocal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Siyah-Kırmızılı takımını galibiyetten dolayı tebrik etti. Berrocal, galibiyetin yanı sıra iyi bir oyun da ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

Zor bir maç olduğunu söyleyen Berrocal, "Savunmayı iyi yaparsak iyi yerlere geliriz. Bunu bir an önce kavramalıyız. İyi bir Play-Off takımı olmak istiyorsak, defansta iyi olup ribauntları almayız. 4 maçımız kaldı. En iyi şekilde bunları tamamlayıp ligi iyi yerde bitirmeliyiz. Galibiyetin yanı sıra iyi oyun da ortaya koymalıyız” şeklinde konuştu.

BERKAY’IN AÇIKLAMALARI

Yeşilgiresun ile oynanan maçta 19 dakika süre alan Eskişehir Basket oyuncusu Berkay Candan, özellikle ikinci yarıda oldukça güzel bir performans ortaya koydu. Rakip potaya 7 sayı bırakan Berkay, 2 ribaunt ve 1 asistle de takımına katkı sağladı. Başarılı oyuncu Berkay maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ise maçın ikinci yarısında iyi bir oyun oynayıp, Play-Offadına önemli bir galibiyet aldıklarını vurguladı.

Double-double yaptı

Siyah-Kırmızılı ekibin milli basketbolcusu Buğrahan Tuncer, Yeşilgiresun maçında iyi bir performans sergiledi. E. J. Rowland’ın sportif sakatlığını kendisi adına fırsata çeviren Buğrahan, son haftalarda büyük bir çıkışa imza attı. Yeşilgiresun maçında 28 dakika 10 saniye süre alan başarılı oyuncu rakip potaya 12 sayı bırakmayı başardı. 12’de asist yapan Buğrahan double-double yapmanın gururunu yaşadı. Siyah Kırmızılı oyuncu 3 ribaunt alıp 1 de top çalarak takımına galibiyeti getiren isimlerin başında geldi.

KANDEMİR’İN AÇIKLAMALARI

Yeşilgiresun Koçu Ahmet Kandemir, 86-75’lik galibiyetten dolayı Eskişehir Basket'i tebrik etti. Düzenlenen basın toplantısında maçla ilgili çok fazla konuşmak istemediğini belirten Kandemir, “Konuşsak çok şey anlatabiliriz. Basit atışları sayıya çeviremedik. Hakem kararlarının çok adil olduğunu düşünmüyorum. Aynı pozisyonları farklı yargıladılar. 4 maçımız kaldı. 3'ünü içeride oynayacağız. Kazanıp, ligde kalacağız" ifadelerini kullandı. Yeşilgiresun Belediyespor'un oyuncusu Ra'Shad James ise ligde kalma adına önemli bir maçı kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Renkli görüntüler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 26’ncı haftasında Eskişehir Basket ile Yeşilgiresun Belediyespor arasında oynanan kritik maçta Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu’nda büyük boşluklar vardı. Salona gelen taraftarlar maçın başından sonuna kadar takıma destek verdi. Aileleriyle maça gelen taraftarlar tribünlerde renkli görüntüler oluşturdu.

Editör: TE Bilişim