Tepebaşı Belediyesi, 5. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda düzenlenen “Turizmde Sürdürülebilirlik” panelinde, Sürdürülebilir İşletmeler Projesi’ni ve projenin turizm sektörü ve otelleri ele alan ilk modelini tanıttı.

Tepebaşı Belediyesi’nin de katılarak Eskişehir’i ve çalışmalarını tanıttığı Atis Fuarcılık tarafından Ankara’da, 15’in üzerinde ülkeden katılımcılar ile düzenlenen 5. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar’ı sona erdi.

ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 3-6 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuar kapsamında gerçekleştirilen panellerde de aktif şekilde yer alan Tepebaşı Belediyesi, Sürdürülebilirlik Merkezi çalışmalarını ve Sürdürülebilir İşletmeler Projesi’nin turizm sektörü ve otelleri ele alan ilk modelini tanıttı.

“Turizmde Sürdürülebilirlik” adlı panelin moderatörü Prof. Dr. Gül Güneş olurken, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Emir “Sürdürülebilir Turizm ve Güvenlik” hakkında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Sarı “Kentlerdeki Sürdürülebilir Uygulama Örnekleri” adlı sunumlar yaptı. Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman’ın da bir konuşma yaptığı panelde, Tepebaşı Belediyesi yetkilileri de “Tepebaşı Sürdürülebilir İşletmeler Projesi” hakkında bilgi verdi.

Ülkemizin turistik potansiyelinin değerlendirildiği ve tanıtıldığı fuarda, kültür turizmi, termal ve sağlık turizmi, kamp ve karavan turizmi konularında da zirveler yapıldı.

Editör: Mustafa YILDIRIM