Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği’nde belirtilen şartları yerine getiren sürücü adayları, kursa tabii tutulur. Kursta başarı gösteren sürücü adayları, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen yazılı ve uygulamalı sınavlara tabii tutulur. Başarı gösteren adaylar sürücü belgesi almaya hak kazanır. Sürücü kursu, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, sürücü adaylarına yeterlilik kazandıran özel teşebbüslerdir.

Sürücü Belgesi Almanın Kolay Yolları

Sürücü olabilme şartlarını taşıyan kişi, sürücü kurslarına katılır. Aday kurs süresini tamamladığında, sürücü belgesi almaya hak kazanabilmesi için, yazılı ve uygulama sınavlarında başarılı olması gerekir. Bazen adaylar kursu bitirseler bile, yazılı ve uygulama sınavlarında elenmekte. Sürücü belgesin almak, deneyimli ve tecrübeli sürücü kurslarıyla kolaydır. Kestel sürücü kursu deneyimli ve tecrübeli kadrosuyla, sürücü adaylarına modern sınıflarda teorik dersler verir. Adaylar araç çeşitliliği ile sınavlara en güzel şekilde hazırlanır. Trafik içi sürüş deneyimleri kazanırlar.

Sürücü Belgesi Alma Zorunlu Mu?

Karayolları Trafik Kanununa göre araç sürücüleri, kullandıkları aracın özelliğine göre belirlenmiş sürücü belgesine sahip olması gerekir. Yeterli olmayan sürücüler trafikten men edilir, idari para cezası ile cezalandırılır.

Sürücü Belgesine Kimler Müracaat Edebilir?

Motorlu taşıtların özelliklerine göre, ehliyet alabilme yaşları değişiklik gösterir. Motosiklet grubunda, A1 sürücü belgesi için 16 yaşını doldurmuş olması, A2 için 18 yaş, A 20 yaşını doldurmak gerekir.

Diğer motorlu araçlarda, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfı sürüce belgeleri için 18 yaş, C, CE, D1 ve D1E sürücü belgeleri için 21 yaş, D ve DE sürücü belgesi için 24 yaş sınırı bulunur.

Editör: Mustafa YILDIRIM