ETO ve Tapu ve Kadastro Eskişehir Bölge Müdürlüğü heyetinin bir araya geldiği toplantıda, inşaat sektöründeki firmaların talepleri, web-tapu uygulamasının kullanımı, dijital kolaylıklar ve uygulamaya konulan yenilikler görüşüldü.

ETO heyeti ve Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü tarafından istişare ve çalışma toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Tapu ve Kadastro Eskişehir Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Bölge Müdür Yardımcıları Hasan Kadir ve Engin Tolgay, Kadastro Müdürü Nedim Çolpan, Odunpazarı Tapu Müdürü İlhan Karaduman ve Tepebaşı Tapu Müdürü Şenol Kaplan, ETO Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Kutlu, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Çavdar ve Emre Demir bir araya geldi. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, inşaat sektöründeki üyelerin tapu ve kadastro müdürlüğünden talepleri ve beklentileri olduğunu belirterek, toplantı vesilesiyle bu istekleri ilgili kurumun üst düzey yöneticileriyle istişare etme imkanı bulduklarını söyledi.

Web-tapu uygulaması ve dijital kolaylıklar görüşüldü

Toplantıda konuşan Tapu ve Kadastro Eskişehir Bölge Müdürü Cevdet Kılıç,  inşaat sektöründeki firmaların işlerini kolaylaştırmak amacıyla neler yapılabileceğini değerlendirmek üzere ETO heyetiyle bir araya geldiklerini belirterek, sektörün taleplerini dikkate aldıklarını kaydetti. Toplantıda tapu ve kadastro işlemlerinde kullanılan web-tapu uygulamasının kullanımı, dijital kolaylıklar ve uygulamaya konulan yenilikler üzerinde duruldu. Toplantıda ayrıca şirketlerin ve emlakçıların tapu ve kadastro işlemlerinde kendi portalları üzerinden başvuru yapabilmeleri ve bunun yaygınlaştırılması üzerine karşılıklı fikir ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Editör: Mustafa YILDIRIM