Geçtiğimiz yıllarda 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlenen taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili düzenleme kapsamında belediye şirketlerine aktarılan çalışanlar kadro talebi ile seslerini duyurmaya çalışıyor.

Halen belediye şirketlerine aktarılan ülke genelinde 550 bini bulan belediye şirketi çalışanları kendilerinin de iş güvencesi için yeni bir düzenleme çağrısında bulunuyorlar. Taşeron Belediyeler birliği adı altında örgütlenen belediye şirketi çalışanları üye oldukları 15-19-20 iş kolundaki sendikalarının taleplerine kulak vermemesi üzerine sosyal medya üzerinden oluşturdukları dayanışma çağrısını ülke genelinde mücadele dönüştürdü. Sendikalaşma gibi bir taleplerinin olmadığını belirten belediye şirketlerindeki çalışanlar 696 sayılı kanun hükmündeki kararname de belediye alt işveren şirketleri ile ilgili hükmün revize edilmesini talep ediyorlar.

Şirket çalışanları merkezi bütçeli kamu hastaneleri ve devlet üniversitelerinde uygulanan 4d kadro uygulamasının belediyelerde şirketlerde çalışan taşeronlar içinde uygulanması çağrısında bulunuyorlar. Bu çerçevede Taşeron Belediyeler Birliği (TABİB) çatısı altında buluşan çalışanlar sonuç alana ve seslerini duyurana kadar mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini ifade ediyorlar.

Editör: Mustafa YILDIRIM