Bungalov tek kattan veya ikinci katı olan ( dubleks ) ahşaptan yapılmış, bahçenin içine inşa edilmiş evdir. Bungalov evler yazlık kışlık tatillerde tercih edilir. Bungalov evler çoğunlukla ormanlık alan içine yapılır.

Bungalov evlerde normal evlerde olan herşey vardır . ( yatak odası , tuvalet , banyo , mutfak ) Bungalov evlerde su ve elektrik de mevcuttur. Bungalov evleri ısıtmak için çeşitli elektrikli ısıtıcılar ve sobalar kullanılmaktadır. Ancak ısıtıcılar kullanılırken bungalov evin ahşaptan yapılmış olması göz önüne alınarak dikkatli olunmalıdır.

Bungalov Ev İle Tatil İmkanı Sunan Yerler

Bungalov ev imkanı sunan Türkiye’de gezilecek yerler arasında pek çok bölgemiz bulunmaktadır. Çatalca tatili planlayanlar arasında iseniz “Çatalca’da gezilecek en güzel yerler neresi?” sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu konudaki tüm detaylı bilgiye ve özellikle “çatalcada nereye gidilir” sorusunun yanıtına  Çatalca da Gezilecek Yerler – Çatalca Gezi Rehberi yazımızdan ulaşabilirsiniz.

İstanbul tarihi ve doğal güzellikleri yanında pek çok ziyaretçi alan şehirlerimizden biridir. Kısa sürede İstanbul’da gezilecek yerler görülmesi mümkün olmasa da mutlaka İstanbul’da görülmesi gereken yerler mevcut. Bu konuda ise rehberiniz: İstanbul’da Gezilecek Yerler | İstanbul’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler!

Kış Tatili İçin İlk Tercihiniz Bungalov Evler Olabilir!

Bungalov evler ya da bungalov oteller kışlık tatil yerlerinde de oldukça yaygın kullanılır. Hava şartlarına ve bölgeye uyum sağlaması adına dış cephesi değişiklik gösterir.

Kışlık tatillerde tercih edilen bazı bungalov evlerin bahçesinde sıcak su havuzu bulunmaktadır. Bu da kış tatilinde huzur verici bir detaydır. Ayrıca bungalov evler görüntü itibariyle de oldukça huzur vericidir. Doğayla baş başa olmak isteyenlerin bir numaralı tercihidir.

Bungalov evler boş ve imar izni olan bir araziye yapılabilir ya da yapılmış ev buraya taşınabilir. Bungalov evlerin maliyeti diğer evlerin yapımına göre daha az maliyetlidir. Bungalov evler kısa sürede de tasarlanıp inşa edilir.

Bungalov evlerin ana malzemesi her ne kadar çoğunlukla ahşap olarak bilinse de farklı malzemelerden de inşa edilebilir.

Bungalov evler veya bungalov oteller Türkiye’nin pek çok ilinde bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı ise Sapanca, Kaz Dağları, Bolu, Antalya, Şile, Olimpos, Ağva gibi pek çok yerde bulunmaktadır. Tarihi evleri ile ün salan Safranbolu gezi rehberi için Safranbolu Gezi Rehberi! Safranboluda Ne Yenir? Nerede Kalınır?  yazısını incelemenizi tavsiye ederiz.

Son zamanlarda şehir karmaşasından uzaklaşıp sessizlik dinginlik arayanlar için bungalov evler veya bungalov oteller ilk tercihler arasında yer almaktadır. Sizde hazırladığımız rehberden faydalanarak keyifli bir tatile merhaba diyebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM