Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, ulusal bir kanalda katıldığı canlı yayında, yeni anayasa paketi hakkındaki görüşlerini açıkladı.
 CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, katıldığı bir programda; yeni anayasa teklifinin her bir maddesinin buz dağı misali olduğunu söyledi. Yüksel; “iktidar partisi buzdağının görünen kısmıyla halkı aldatmaya çalışıyor. Fakat buzdağının 10’da 9’u görünmez, suyun altındadır. Bu 18 madde bizim için 18 tane buzdağı demek. Hepsinin birçok görünmeyen, saklanan kısmı var. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine sahip çıkan bireyler olarak, görünmeyen ve saklanan her şeyi halkımıza anlatıyoruz, anlatmaya devam edeceğiz. 16 Nisan'da sandığa gitmeyenler ve evet oyu kullananlar Titanic'e bilet alır" dedi.
 Suriye anayasası ile benzerliğini anlattı
 Yeni Anayasa paketi TBMM’de görüşüldüğü sıralarda, mecliste yaptığı konuşmada, AKP ve MHP ortaklığı ile gündeme alınan anayasa paketinin Suriye Anayasası ile birçok benzerliği olduğunu gündeme getiren Yüksel, katıldığı programda bu benzerliklere de değindi. 6 adet maddede birebir benzerlik olduğunu belirten Yüksel şunları söyledi:
“Yıllarca zalim Esed dedikleri adamın anayasasını alıp Türkiye’ye getirmek büyük bir çelişkidir. Türkiye orta doğu bataklığına saplı kalmış ülkelerin anayasası ile yönetilemez.
 Kişisel hak ve özgürlükler tehlike altında
Bu sistemde Cumhurbaşkanı hiçbir sınırlamaya tabi olmadan temel hak ve özgürlükler, kişi hak ve ödevleri ile siyasi hak ve ödevlerine ilişkin bütün alanlarda kararname ile düzenleme yapabiliyor. Anayasamızın 15’inci maddesi ile korunan kişi dokunulmazlığı maddi ve manevi varlığı, zorla çalıştırma yasağı, kişi hürriyeti ve güveni, özel hayatın gizliliği, konut dokunulmazlığı, haberleşme hürriyeti gibi bir çok konuda tek başına kararname çıkarma yetkisine sahip olacak Cumhurbaşkanı, vatandaşın kişisel hak ve özgürlüklerini istediği zaman askıya alabilecek."
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim