Tepebaşı Belediyesi, Atis Fuarcılık tarafından Ankara’da düzenlenen 5. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katıldı. Tepebaşı, fuarda açtığı stant ile Tepebaşı Belediyesi’nin örnek projelerini tanıtacak.

Tepebaşı Belediyesi, katıldığı uluslararası düzeyde fuarlar ile Eskişehir’in tanıtımına önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Son olarak Atis Fuarcılık tarafından Ankara’da düzenlenen 5. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar da Tepebaşı Belediyesi’nin katılımı ile başladı. ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 3-6 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuara, yerel yönetimlerin yanı sıra Irak, Kazakistan, İran, İsveç, Ukrayna, Cezayir, Kazakistan, Rusya, Litvanya, Makedonya, Tacikistan, Kırgızistan, İsviçre dahil olmak üzere 13 ülkeden sektör temsilcileri katıldı. Fuarda ayrıca Sağlık-Termal Turizm ve Doğal ve Kültürel Miras Alanlarında Sürdürülebilir Turizm zirveleri de gerçekleşecek.

Tepebaşı Belediyesi de fuar alanındaki standında, Engelliler Montaj Atölyesi projesinin tanıtımı için özel bir çalışma gerçekleştirdi. Fuar alanında proje kapsamındaki 4 özel öğrenci, fabrikalardan gelen demonte parçaları birleştirerek hem fiziksel becerilerini hem de sosyal yönlerini nasıl geliştirdiklerini bizzat gösterdi.

“İstihdama katkı sağlamayı hedefliyoruz”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da meclis üyeleri ve başkan yardımcıları ile birlikte özel öğrencileri ziyaret ederek, bir kez daha tebriklerini iletti. Burada bir değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, “Tepebaşı olarak bugün birbirinden güzel projelerimizi Ankaralılara tanıtmak üzere 5. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ndayız. Tepebaşı Belediyesi olarak örnek uygulamalarımızı sergilemek için önemli davetler alıyoruz. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri ile yan yana stantlarda olmaktan da mutluyuz. Eskişehir çok yönlü bir kent. Hem yaşam kalitesi hem de turizm anlamında Anadolu’nun önemli kentlerinden birisiyiz. Yaptığımız projeleri burada sergiliyoruz ve en önemlisi de Engelliler Montaj Atölyesi. Bu, Türkiye’de örnek ve tek bir proje. Daha çok tanınmasını, örnek alarak benzerlerinin hayata geçirilmesini istiyoruz. Böylelikle engelli bireylerimizin istihdamına katkı sağlamayı, farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Eskişehir’de 2 noktada hayata geçirdiğimiz atölyelerimizde özel çocuklarımız, milyonlarca adete ulaştı. Bu çocuklarımızın çalışmayı ne kadar çok sevdiğini de ispatlıyor. Ailelerimiz de çok mutlu, çocuklarının huzur içinde çalıştıklarını, sosyalleştiklerini biliyorlar. Bu güzel projeyi Ankaralılara tanıtıyor olmaktan dolayı çok mutluyum. Dört dörtlük bir çalışma ile Eskişehir’i temsil edeceğiz, bu güzel stantta emeği geçen arkadaşlarımı da kutluyorum” diye konuştu.

“İmkansızlıkları yıktık”

Engelliler Montaj Atölyesi öğrencilerinden Kaan Berke Ceylan ise “Montaj Atölyesi’nde beyaz eşya malzemelerinin montajını yapıyoruz. Ahmet Ataç Başkanımıza minnettarım. Biz evimizde mahkumduk, bir yere çıkamıyorduk. Montaj Atölyesi’ni duyunca bu yola girdik ve çok mutluyuz. Bu sayede imkansızlıkları yıktık, bizim için çok önemli. Çok teşekkür ediyorum. Bu fuarda Eskişehir’i temsil ediyoruz, bunun için çok mutluyum” dedi.

“Engelli kardeşlerimize göstereceğiz”

Barış Genç de fuara katıldığı için mutlu olduğunu söyleyerek, “Lise mezunuyum ama iş bulamamıştım. Şimdi ise Montaj Atölyesi ile çalışıyorum, Ahmet Başkanımıza ve Nadir Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlere bu imkanı sağladıkları için minnettarız. Eskişehir’de yaptığımız beyaz eşya parçalarını, başka engelli kardeşlerimize de göstereceğiz” sözlerini kullandı.

“Ankara neler yaptığımızı görecek”

Mehtap Meriç ve Nilay Savaş isimli öğrenciler ise “Burada olmak çok güzel. Ankara’da yaptığımız işleri gösteriyoruz. Başkanımız Ahmet Ataç’a teşekkürler, çok mutluyuz. Ankara bugün neler yaptığımızı görecek, yaptığımız işleri anlatacağız” dedi.

4 Mart Cuma günü düzenlenecek olan Turizmde Sürdürülebilirlik oturumunda Tepebaşı Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sürdürülebilir İşletmeler Projesi kapsamında ele alınan “Otelcilik Modeli” katılımcılara anlatılacak. Oturum saat 14.00-15.00 arasında gerçekleştirilecek.

5. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 6 Mart tarihine kadar açık olacak.

Editör: Mustafa YILDIRIM