Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ESHAVK) yönetimi ile bir araya geldi. Buluşmada, Tepebaşı Belediyesi Vecihi Hürkuş Havacılık Müzesi ve Teknoloji Parkı hakkında görüş alışverişi ve iş birliği konuları görüşüldü.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın kentte faaliyet gösteren dernekler ile temasları sürüyor.

Son olarak Eskişehir Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ESHAVK) yönetim kurulu üyeleri, Başkan Ataç ile bir araya geldi. Buluşmada Başkan Ataç ve konukları, Eskişehir havacılık tarihinin yanı sıra Vecihi Hürkuş Havacılık Müzesi ve Teknoloji Parkı ve iki kurum arasında yapılabilecek ortak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. ESHAVK adına bir değerlendirmede bulunan yönetim kurulu üyesi İbrahim Yavuz Dal, “2004 yılından bu yana Eskişehir’de çalışmalar sürdürüyoruz. Model uçak, model planör, dron uçuşu, yamaç paraşütü gibi çalışmalarımız var. Model uçak, insansız hava aracı ve dron tasarımı, inşa edilmesi ve uçuş testi konusunda, ekibimizde bilgi ve deneyime sahip üyelerimiz yer alıyor. Tepebaşı Belediyesi’nin Vecihi Hürkuş Havacılık Müzesi ve Teknoloji Parkı çalışmalarında katkı sunabilmek ve iş birliği konusunda Ahmet Başkanımız ile bir araya geldik. Tepebaşı Belediyemiz ile yapabileceğimiz çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk” diye konuştu.

“Genç nesillere havacılığı sevdirilebilmek için”

Başkan Ataç da yapılan görüşmenin çok verimli sonuçlar getireceğine inandığını belirtirken, “Vecihi Hürkuş Havacılık Müzesi ve Teknoloji Parkı, Eskişehir’imizin önemli simgelerinden biri ve belediyemize devrinin ardından daha aktif bir hale gelmesini sağlayacak çalışmalara devam ediyoruz. Alanın daha etkin biçimde kullanılması, hemşehrilerimizin yanı sıra Eskişehir’e dışardan gelenlerin de parkı ziyaret edebilmeleri adına önemli işler yapacağız. Vecihi Hürkuş Havacılık Müzesi ve Teknoloji Parkı’nın genç nesillere havacılığı sevdirilebilmek adına önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün de ESHAVK yetkilileri ile bir araya gelerek bu alanda birlikte yapabileceğimiz çalışmaları görüştük. Bu verimli toplantı için kendilerine teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Buluşma, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM