İYİ Parti İl Başkanı Eren Ekmen, Erenköy Mahallesindeki Lise eksikliğini gündeme yaşıdı. Ekmen, "Yıllardır ihmal edilen Erenköy Mahallemizin Lise eksikliğinin giderilmesi ve bölge gençlerinin nitelikli eğitim olanaklarına kavuşturulması amacıyla, Nurettin Topçu Anadolu Lisesi  binası Erenköy Mahallesi Kırsal Sokak’ta inşa edilmek üzere 2017 yılında ihalesi yapılmış ve inşaatı başlamıştır. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul inşaatı tamamlanmadan 2019-2020 Öğretim yılında Nurettin Topçu Anadolu Lisesine adrese dayalı yerleştirme sistemiyle okulu kağıt üzerinde açmıştır. Okul binası olmadığından okul sağlık Meslek Lisesinin zemin katında eğitim vermeye başlamıştır. Pandemi döneminde online eğitim verilmesi nedeniyle o dönemde öğrencilerin ulaşımı açısından sıkıntı olmamıştır. Ancak 2021-2022 Öğretim yılında yüz yüze eğitim de başlayınca Sağlık Meslek Lisesi ile Nurettin Topçu Anadolu Lisesi öğrencileri için Sağlık Meslek Lisesi binası yetersiz kalmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü çareyi bu sefer Nurettin Topçu Anadolu Lisesini Yıldıztepe Mahallesinde bulunan Havacılar Ortaokuluna taşımakta bulmuşlardır. Nurettin Topçu Anadolu lisesi halen 4 adet 10’uncu sınıf ve 3 adet 9’uncu sınıfla 160 öğrenciyle eğitim ve öğretime Yıldıztepe Havacılar Ortaokulunda devam etmektedir.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde başka bir gelişme olmuş, geçici olarak Atatürk Endüstri Meslek Lisesi içinde bir binaya taşınan Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesinin hizmet verdiği binanın yıkılma riski taşıdığı tespit edilmiştir.

Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesine yer arayan Milli Eğitim yetkilileri bu sefer de meslek lisesini Havacılar Ortaokuluna taşıma, Nurettin Topçu Anadolu Lisesi öğrencilerini ve öğretmenlerini ise Ihlamurkent İsmail Tetik Anadolu Lisesine taşıma kararı almışlardır.

İyi Düşün Doğru Karar Ver…

Anlaşılan odur ki, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Nurettin Topçu Anadolu Lisesini, bina inşaatı tamamlamadan açarak büyük bir hata yapmıştır.

Hatanın zincirleme olarak devam ettirilmesi, yeni kurulan bir okulun neredeyse bir yıl içinde 3. Kez yerinin değiştirilmek istenmesi ise anlaşılabilir değildir.

            Bir yıl içinde 3 yer değişikliği yaptırılan, adrese dayalı yerleştirmenin üzerinde servis ve ulaşım zorluğu gibi külfetlere katlanmak zorunda kalan öğrenci ve öğretmenlerin zaten bozulmuş olan motivasyonları sıfırlanacaktır. Kaldı ki, yeni taşınacakları bölgeye servis bulup bulamayacakları dahi muammadır.

 Aldığımız bilgilere göre Erenköy’de inşa edilen Nurettin Topçu Anadolu Lisesi binası %96 oranında tamamlanmıştır, yaza kadar geçici kabul aşamasına gelecektir. Havacılar Ortaokulu ise meslek lisesi eğitimi için laboratuar ve atölye imkanlarına sahip değildir.

Bu şartlarda, Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini mesleki eğitim olanaklarını kullanabilecekleri Atatürk Meslek Lisesi ve diğer meslek liselerine paylaştırmanın, Nurettin Topçu Anadolu Lisesini ise binaları tamamlana kadar halen bulundukları Havacılar Ortaokulunda devam ettirmenin en doğru yol olduğu görülmektedir.

            Yetkilileri, kararlarını bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz."

Editör: Mustafa YILDIRIM