Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı ve İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hüseyin Şen, Ziraat Odalarının görevleri, çiftçilerin sorunları ve önerileri konusunda görüşlerini dile getirdi.

Yıllardan beri yürütülen tarım politikaları nedeniyle ülkede tarım ürünleri ve hayvancılık konusunda dışarıdan almak zorunda kaldığımızı ifade eden Şen, Et Balık Kurumlarının bulunduğu dönemi anlattı. Şen, “Et Balık kurumlarına  sözleşmeli besin yapılırdı. Çok daha adil idi. Kaç liraya kestireceğini biliyordunuz. Randımana göre fiyat vardı.  Herkes adilce paylaşıyordu. Gıda stratejik ürün, depolayacak yeriniz yok.

Şimdi en zorlandığımız şey yetiştirmek değil değerlendirmek” diye konuştu.

Tarımda yanlış ilaçlar kullanıldığını belirten Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Şen, anlı yayında şunları söyledi:

 “İlaçlarla yapıyorsunuz. Yanlış ilaçlar kullanılıyor, denetleme yok. Hallerde tahlil laboratuarları olmalıydı hani nerede yok.

Ülkemizi seviyorsak bu girdabın içinde çıkarmamız lazım.

Üretim kolay, topraksız da üretim yapılıyor. Mucit olmaya gerek yok. Gerçekçi olmamız lazım.

 4 tane iklimimiz var üretemeyeceğimiz  bir ürün  yok. Bu ülkede  Çiftçinin tanımı yok. 1 dönem kiralayan çiftçi oluyor ama böyle bir şey dünyada yok. Eğitim kadar önemlidir toprak, çiftçilik. Tohumumuzu bizim üretmemiz lazım.”

Alpu Ovası’nda kurulmak istenen kömürlü Termik Santral ile görüşlerini dile getiren Şen, Toprak Kurulu’nda biz termik santralin kurulacak yerin tarım alanı olup olmadığını baktıklarını belirterek, “Ben doğru olanı söylerim. Tarım alanı olduğunu, tarım sit alanı olduğunu söyledim. Buna karşı söyleyenler önce kendilerinin aynaya bakmaları gerekir” dedi.