DİSK/Genel iş Sendikası’nın örgütlendiği Büyükşehir Belediyesi şirketi KENTAŞ’ ta toplu sözleşme tamamlanıp işyerinde uygulamaya başlandı.

DİSK Bölge Temsilcisi ve Genel İş Eskişehir İl Temsilcisi Günay Ayaz konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Büyükşehir belediyesinin otopark, yediemin işletmesi, cadde parkomat ve gondol işyerlerinde çalışan 80 yakın işçinin çalıştığı KENTAŞ işyerinde işçiler artık sendikalı toplu sözleşmeden gelen haklara kavuştuğunu belirten Ayaz, 2 yıllık toplu sözleşme ile işçilere yeni haklar getirdiğini söyledi.

Ayaz, Aralık 2018 tarihinde Yüksek Hakem Kurulu tarafından bağıtlanan toplu sözleşme ile ilgili şunları söyledi:

 “1.yıl (1.altı ay% 6 -2. Altı ay% 5)  zammı %11’dir. Bu süreçte ayrıca işverenin yaptığı iyileştirme zammı da % 10 dur. Ayrıca yemek ve yol paraları artırılmıştır.)

2. yıl zamları da 1.alt ay% 6 2. Altı ay% 5 belirlenmiştir.

İşçileri ikramiyeleri bir yıl için 30 gün olmuştur.

Gondol kaptanları şoför ve yardımcılarına günlük sorumluk ücreti günlük 3.30 tl olmuştur.

Resmi ve Bayram günlerinde çalışma olduğunda çalışılan her bir gün için 3 yevmiye ödenecektir.

İşyerine sendikal güvencelere gelmiş – dipsin kurulu işçi ve işveren tarafından oluşturulmuştur.

Ayrıca yıllık izinler bayram parası vb sosyal haklarda artırılmıştır.

Büyükşehir Belediyesi şirketleri içinde ESTRAM’ DAN sonra ikinci önemli  sözleşmeyi DİSK/Genel İş sendikası KENTAŞ’A yapmıştır.

Bu vesileyle sendikal süreçler tamamlandıktan sonra göstermiş olduğu demokrat tavırları sendikal haklara saygısından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaza BÜYÜKERŞEN’e ve KENTAŞ şirket müdürü Sayın Mahmut SÜZEN’e teşekkürlerimizi sunarız.

Bizler bu mücadeleye çıktığımızda çokça sıkıntılar yaşadık. Yıllarca belediye şirket işçisini adam yerine koymayan sarı sendika işçilerin toplu sözleşme yapmasını engellemeye çalıştı bizler yılmadan birlik içinde başardık. İşçilere ve ailesine toplu sözleşmeyle azda olsan ekmeklerini büyüttük.

Büyükşehir Belediyesi Şirket işçilerine çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin birlik olalım DİSK/Genel İş sendikası çatısı altında birleşelim daha güzel haklar kazanmak için işçileri örgütlenmeye davet ediyorum.”