Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümü mezunu Belma Usluoğlu, yere düşen yaprak tanelerine yeniden hayat veriyor. Usluoğlu, yerden topladığı ağaç yapraklarına resimler çizerek onları renklendiriyor. Usluoğlu, üzerine basıp geçilen bir yaprağı, yaptığı sanat ile evlerin başköşelerine taşıyor.
Ormanları gezerek uygun ağaç yapraklarını topladığını anlatan Usluoğlu, “Eskişehir’de fidanlık ve regülatörden yaprakları topluyorum. Bu iş için en uygun yaprak, manolya yaprağı oluyor. Sert damarlı yapraklar her zaman daha sağlam oluyor. İnce yaprağın işi zor ama başarabildiğinizde harika işler çıkıyor. Düşen bir yaprak görünce artık ona sadece düşen bir yaprak gözüyle bakmıyorum. Çevremdeki insanlar da, ‘artık düşen bir yaprağa basıp geçmiyoruz, ona bakıp geçiyoruz’ diyorlar. Bu çok hoşuma gidiyor” diye konuştu.
Yaprak hangi aşamalardan geçiyor?
Yaprakta el sanatının aşamalarından söz eden Usluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Topladığım yaprakları en az 3 ay en fazla 6 ay bekletmem gerekiyor. Bu süre, yaprağın kuruma aşaması. Daha sonra yaprağı fırınlıyorum, laklıyorum, daha sonra yaprağın üstünde işleme başlıyorum. Akrilik boya ile çizim ve boyama işlemlerini gerçekleştiriyorum. En çok ev ve siluet çalışmalarını seviyorum. Bunun yanında 2-3 yaprağın birleşmesinden oluşan objeler de yapıyorum. Mesela iki yaprağın birleşmesinden kelebek objesi yapabiliyorum. ”
Yaptığı eserleri internet üzerinden sattığını da söyleyen Usluoğlu, “Ürünlerimi internet üzerinden satıyorum. Facebook’ta ‘BELART26’ isimli sayfamdan, İnstagram’da ise ‘Yaprakta Elsanatı’ isimli sayfamda satışlarımı gerçekleştiriyorum” dedi.
Yaprağa yeniden hayat veren kadın
Yorumlar
Trend Haberler
Eskişehirspor Taraftarlarından protesto
Yasak aşk yaşadığı kadının kocasına yakalandı, düşüp öldü
Tramvay kullananlar dikkat!
Kamu Platformu Çalışanlarından Vergi Adaleti Talebi
Doktor başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Eşinin 1 adet bileziğini bozdurarak kurduğu firmasında başarı yakaladı