Oldukça yüksek olan bu oran nedeni ile kurumsal web tasarım firmalarının mobil uyumlu web tasarım yaptığını nasıl anlarım diyenlerin sayısı çoğalıyor. Firmalar için bir web sitesi hazırlatmanın nedeni kitlelere hitap edebilmektir. Bu nedenle doğal olarak hazırlanan sitelerde mobil uyum da aranıyor. Akıllı telefon teknolojisinin gelişmesi ile birlikte bilgisayar kullanımının azaldığı görülüyor.

Günümüzde bilgisayar yerine cep telefonu ve tablet kullanımı  artmış. Bu nedenle de web sitelerinin bu cihazlarla uyumu hale getirilmesi gerekiyor. Web tasarım hizmeti sunan firmalar bir web sitesinde bulunan resim ya da metinleri yeniden boyutlandırıyor ve cep telefonları veya tablet ile uyumlu hale getiriyor. Ankara web tasarım konusunda uzman desteği almak istiyorsanız Metropol Tasarım sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Kurumsal Web Sitesi  

Web tasarım Ankara ajanslarının mobil uyumlu web tasarım yapıp yapmadığı anlamak için uyumluluk testi yapabilirsiniz. Google bu konuda Google uyumluluk testi hizmeti sunuyor. Arama motorundan Google uyumluluk testi diye arama yapıldığı zaman bu hizmete kolaylıkla ulaşılabilirsiniz. Siteye girerek test yapılmak istenen sitenin adresi belirlenen alana yazılıyor ve test et butonu tıklamak yeterli oluyor. Kısa sürede sitenin mobil cihazlara uygun olup olmadığı bu sayede anlaşılabiliyor. Daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler Metropol Tasarım sitesini ziyaret edebilirler. 

Editör: Mustafa YILDIRIM