Küçük işletmelerin müşterileri ile rahat iletişime geçmeleri düşünülerek tasarlanmış olan Whatsapp Business ücretsiz olarak kullanılabilen bir uygulamadır. Whatsapp’ın 3. Düzey uygulamaları arasında yer alan Whatsapp Business birçok özelliği işe iş dünyasında işletme sahiplerine kolaylık sağlar. Görünümü ve tasarımı klasik Whatsapp ile aynıdır. Bu sayede de kullanım sırasında işletme sahipleri zorluk yaşamaz. Müşterileri ve ulaşmak istedikleri kişiler ile kolay bir şekilde iletişime geçer.

Whatsapp Business Nasıl Kurulur ?

Whatsapp Business uygulamasına Play Store ve App Store gibi uygulama mağazalarından ulaşabilirsiniz. Whatsapp indir adımları ile benzer şekilde Whatsapp Business indir ve kur aşamalarını tamamlayarak uygulamaya giriş yapabilirsiniz. Whatsapp Business uygulamasının şu an da sunduğu bazı kolaylıklar şu şekildedir;

Etiketler: Etiket kullanma ile sohbet içerisinde aranacak her türlü kelimenin bulunması ve düzenlenmesi mümkün olur.

İşletme Profili: Şirkete ait adres, e-posta ve resmî web sitesi gibi birçok bilgi listelenebilir.

Mesajlaşma Araçları: Özellikle otomatik mesaj olarak kullanılan araçlar, işveren müsait olmadığında bile müşterilere otomatik olarak yanıt vererek onlardan memnuniyet kazanır.

Whatsapp Hesabı Whatsapp Business Hesabına Nasıl Aktarılır?

Whatsapp Business son dönemlerde geliştirilen bir uygulamadır. Günümüzde milyarlarca Whatsapp kullanıcısı olduğunu düşünürsek, işverenlerin çoğu kullandıkları Whatsapp üzerinden Whatsapp Business uygulamasına geçiş yapmak zorunda kalır. Kullandığınız hesabı kapatmadan ve veri geçmişinizi silmeden Whatsapp Business uygulamasına geçebilir ve buradan görüşmelerinizi sürdürmeye devam edebilirsiniz. Bunun için;

·         İlk Adımda klasik Whatsapp hesabınızda yedek oluşturun.

·         Whatsapp Business uygulamasını cihazınıza indirin.

·         Whatsapp Business uygulamasını başlatın.

·         Kurulum esnasında sunulan hizmet koşullarını okuyun ve onaylayın.

·         Otomatik olarak kullandığınız numara sistem tarafından algılanacaktır. İlerleyen aşamalarda istenilen bilgileri girin ve kaydolun.

·         Yedeklediğiniz bilgilerin bu uygulamaya alınabilmesi için hesabınızı aktarın.

·         Gerekli izinlerin hepsine onay verin.

·         İşlemenize ait olan kullanacağınız kullanıcı adını girin.

·         Keşfet bölümüne girin ve işletmenize ait girmek istediğiniz detayları bu bölüme girin.

·         Bütün ayarları kaydettikten sonra sohbet ekranına dönerek uygulamayı kullanmaya başlayın.

Whatsapp Business uygulamasını kullanmaktan vazgeçtiğinizde uygulamayı kaydederek diğer klasik Whatsapp uygulamasını kullanmaya devam edebilirsiniz.

İndirme sayfası; whatsappindir.net

Editör: Mustafa YILDIRIM