Teknolojinin de gelişmesiyle beraber artık her şey internet üzerinde ilerlemektedir. İnternet üzerinden pek çok aktivite yapılmaktadır. İnsanların çoğu interneti boş zamanda dizi ve film izlemek için kullanmaktadır. Ancak internet de dizi yayınlamak amacıyla açılmış olan sitelerin çoğu kapatılmıştır. Bu yüzden izleyiciler artık güvenli izleme ortamlarına ihtiyaç duymaktadırlar.

En çok tercih edilen yabancı dizi izleme platformlarından biri de fullyabancidiziizle platformudur. Bu platformun kullanımı diğer platformlar arasında en kolayıdır. Oldukça açık bir yapıya sahiptir. Fullyabancidiziizle platformunda istediğiniz diziyi dizi listesi üzerinden ya da bölüm ve dizi arama butonu üzerinden izleyiciler ulaşmaktadır. Platform üzerinde kategoriler de yer almaktadır. Bu kategoriler; Ana sayfa, Tüm Bölümler, ne izleyeceklerini bilmeyenler açısından; Keşfet, yöneticilerle iletişimde olmak amacıyla; İletişim

Platform üzerinde pek çok yabancı dizi bulunmaktadır. Sürekli güncel bir platform olması sebebiyle en çok izlenen yabancı dizileri burası üzerinden izleyiciler ulaşmaktadır.

İnternet üzerinden artık yabancı dizi izlemek popüler bir hal almıştır. Yabancı diziler ilk olarak yabancı diziler kendi ülke kanallarında yayınlamaktadır. Türkiye’de de bu kanalların bulunmuyor olması dizi izlemeyi zorlaştırmaktadır. Ancak fullyabancidiziizle platformuyla artık yabancı dizilere ulaşmak daha da kolaylaşmıştır.

Pek çok yabancı dizi platformu bulunmaktadır. Ancak aralarından en güvenilir olanını bulmak oldukça zordur. Bu platform oldukça güvenilirdir. Ayrıca platform üzerinden izleyicilerle de iletişim sağlanmaktadır. İstediğiniz diziyi platform üzerinden yöneticilere ulaşarak kısa süre içerisinde platform üzerinde izleyiciler bulabilmektedir.

Diziler genelde yaz aylarında izlenilmektedir ancak yabancı diziler Türk dizilerine oranla daha fazla tercih edilmektedir. Bunun en temel sebebi dizi sürelerinin 1 saati geçmiyor olması ve bölüm sayılarının oldukça az olmasıdır. Türk dizileri oldukça uzundur. Sadece 1 sezonu 30 ya da 40 bölümden oluşup her bölümün süresi yaklaşık 2 saat uzunluğundadır. Bu da izleyicilerin bir diziden sıkılmalarına sebep vermektedir. Ayrıca yabancı dizilerde konular üzerinde çok fazla sapma yaşanmamaktadır. Ancak Türk dizilerinde sürekli bir sapma bulunmaktadır. Bazen ana konudan bile izleyiciyi uzaklaştırmaktadır. Görüntü ve oyuncularının kalitesi de farklı olmaktadır. Bu sebeple yabancı dizi izlemek Türk dizilerine göre daha fazla tercih edilmektedir.

Editör: Mustafa YILDIRIM