Günümüzde kullanılan paraşütün ana temellerini Leonorda Da Vinci'nin bulduğu biliniyor. Dünyanın ilk paraşütle inişi 22 Ekim 1797'de Fransız André Garnerin tarafından yapıldı. Fransa'da Paris'ten havalanan bir hava balonuyla yükseğe çıkarak; balonu sepete bağlayan ipleri kopartıp paraşütle inmeye başladı ve olumlu sonuçlanmıştır. Bir uçaktan ilk paraşütle atlama ABD'de gerçekleşti. Yüzbaşı Berry, 10 Mart 1912'de Amerika Birleşik Devletleri'nde bir uçaktan atlayarak gerçekleştirmiştir.

Alanya Paraşüt Aktivitesi

Alanya'nın paraşütle atlama, dünyaca ünlü Kleopatra Plajı'nın kuşbakışı manzarasının yanı sıra muhteşem manzaralar ve doğa harikaları sunar. Alanya semalarında kuş gibi özgürce süzülürken kelimelerle anlatılamayacak kadar eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Alanya yamaç paraşütü eğlencesi anlatılması kadar olamasa da, yaşanması gereken bir aktivitedir.

Alanya'da yamaç paraşütü etkinliğinin her anı harika bir deneyim için kameraya kaydedilir. Tüm anlarınız, gördüğünüz manzara ve maceralarınız 20-25 dakikalık uçuş süresi boyunca kaydedilen kameralarla hatırlanacak. Pilotun öz çekim çubuğuyla güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu büyüleyici fotoğraf karelerin arkasında Alanya'nın simgesi olan Alanya Kalesi, dünyaca ünlü Kleopatra Plajı ve Toros Dağları farklı bir hava katacaktır.

Paraşütle Atlama Sporu

Paraşütle atlamanın tehlikeli ve güvensiz olduğunu düşünüyorsanız, Cleopatra Paragliding için geçerli olmamaktadır. Çünkü tüm pilotlar, uzun yıllara dayanan deneyime sahip THK (Türk Hava Kurumu) ve FAI (Uluslararası Havacılık Federasyonu) kuruluşları tarafından onaylanmış uçuş sertifikası ile uçmaktadır.

Pilot güvenliğinin yanı sıra ekipmanlar ve paraşütler için de güveniniz kazanılmaktadır. Her sezonun başında tüm ekipman ve paraşütler yenilenmektedir. Sezon başında, yenilenen tüm ekipmanların ardından, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanmasından sonra başlar.

Bu eğlenceli ve keyifli Alanya paraşüt etkinliğinden memnun kalarak ve uçuş öncesi herhangi bir tehlike veya özgüven sorunu yaşamadan, gönül rahatlığıyla anın tadını olabildiğince çıkarmanızı sağlamaktadır. Daha fazla bilgi almak için Cleopatra Paragliding sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yüksek Bir Dağdan Ve Tepeden Paraşütle Atlama Aktivitesi Nedir?

Çiftler halinde uçulabilen yamaç paraşütü aktiviteleri denilir. Yanınızdaki kişi deneyimli bir pilot olacaktır. Uçuş veya ekipman bilgisi gerekli değildir. Bir yolcu olarak, sadece uçuşunuzun keyfini çıkartacaksınız.

Alanya Paraşüt İçin Herhangi Bir Deneyime İhtiyaç Oluyor Mudur?

Uçmak için herhangi bir eğitim gerekli değildir. Uçuşunuzdan önce deneyimli bir pilot tarafından bilgilendirileceksiniz ve kalkış ve iniş için yapmanız gerekenleri anlatılacaktır. Kalkış esnasında pilotla birlikte hareket ederseniz, birkaç adımda gökyüzüyle buluşacaksınız. Bütün kontrol pilotta olacaktır.

Alanya Paraşüt İçin Kilo Ve Boy Sınırı Var Mıdır?

Paraşütün sınırlı ağırlığı nedeniyle, hava koşullarına bağlı olarak pilot ve yolcuların ağırlığını dikkatli bir şekilde dengelenir. Maksimum ağırlık sınırı 105 kilogramdır, ancak bu sınır yolcunun vücut şekline bağlı olmaktadır.

Paraşüt Aktivitesinde Yedek Paraşüt Var Mıdır?

Antalya yamaç paraşütü ile uçan herkesin yanında gereken bir yedek paraşüt bulundurulur. İki kişilik limit dahilinde yedek paraşüt bulunmaktadır. Yedek paraşüt, hem pilotun hem de yolcunun terazi adı verilen ortak noktada bağlandığı bir noktada bağlı kalmaktadır. Daha fazla bilgi almak için Cleopatra Paragliding sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM