Haber: Erdoğan Ekiner

Eskişehir'deki Çatalbayırlılar gecesine başkanlar Yılmaz Büyürkerşen ve Kazım Kurt ve milletvekili Çakırözer da katıldı.

Erzurum Aşkale'ye bağlı olan ve önceki adı 'Penek' olan ve genellikle de bu adla söylenilen Çatalbayır Köyü'nden çok eskiden göç edip Eskişehir'e yerleşen vatandaşlar merkezi İstanbul'da olan kültür ve dayanışma derneğinin Esbahçe'de organize ettiği bir gecede bir araya geldiler. Çatalbayır Kültür ve Kalkındırma derneği Başkanı Rıza Bulut, gecenin amacının hemşerilerin bir araya getirmek ve üyeler, hemşeriler arasındaki dayanışmayı arttırmak olduğunu ve bu amaçla yönelik olarak geceyi düzenlediklerini söyledi.

Gecede halk müziği sanatçıları Aytaç Karausta, Oğuz Aksaç, Gülnar Uslu ve Zafer Kıran sahne alırken, dayanışma gecesine Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyürerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Abdülkadir Adar'ın ve yanı sıra Milletvekili Utku Çakırözer'in de katılması dikkat çekti. Gecede yanı sıra HABEV Başkanı İsmail Kılıç, Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Cafer Onası, CHP il yöneticilerinden Rahmi Çınar da katıldığı gözlendi.. Başkan Büyükerşen gecede yaptığı konuşmada, "Yiğit Aşkalelilerin bu güzel dayanışma gecesine birlik ve beraberlik içinde olmaları bizi de sevindirdi. Biz de onların yanındayız," dedi. Milletvekili Utku Çakırözer ise yaptığı konuşmada "Bugünleri Cumhuriyet sayesinde yaşıyoruz, Cumhuriyeti yaşatacağız" dedi. Başkan Kazım Kurt ise dayanışma ve yan yana olmanın önemine vurgu yaptı ve Çatalbayırlıları tanıdığını ifade etti.

Dernek yöneticilerine, emeği geçenlere de çiçek sunulan gecede daha sonra sanatçılar türkülerini seslendirdi.

Editör: TE Bilişim