Haber: Erdoğan Ekiner

Karapınar Mahallesi'nde çok sayıda yoksul insan sıvası dökülmüş, eski evlerde yoksulluk içinde yaşıyor ve kurumların, hayırsever insanların desteğini bekliyor. Kentsel dönüşüm kararı alınan mahallenin Muntarı M.Gazi Uzun, hayırsever vatandaşların dilerlerse bu insanlara yardım edebileceklerini belirtirken, mahallede konuştuğumuz kadınlar, yoksulluktan, yardımların yetersiz olduğundan yakınıyor. Yalnız yaşayan ve çeşitli fiziksel rahatsızlıkları bulunan Güner U. adlı bir kadın, 150 TL: yardım aldığını, evinin kirasını aylardır ödeyemediğini belirterek, "Ev sahibine 1500 lira kira borcum var. Elektrik; su parası var. Komşularımın durumu da iyi değil ama aç kalmamamı sağlayanlar oluyor" dedi ve kendisine yardım eli uzanmasını istedi. Mahalledeki bir başka kadın Filiz H. kocasının işsizlik sorunu yaşadığını ifade ederken, Güner U'nun durumun çok daha kötü olduğunu söyledi. Bir başka yaşlı kadın, "Yardım mı getireceksiniz?" sorusunu sorarken, fotoğrafın karesine girmek istemedi.

Karapınar Mahallesi Muhtarı Gazi Uzun ise mahalledeki evlerin yüzde yetmişinde kiracıların oturduğunu ve bu insanların yok insanlar olduğunu söyledi. "Belki kamuoyu, insalar bu durumu öğrenirse, yardım etmek, fitre vermek isteyenler olabilir" diyen muhtar, kentsel dönüşüm nedeniyle yaptığı görüşmelerle cadde ve sokaklara yama yapılmasını isteğini ve gerekenin yapıldığını da söyledi.

Odunpazarı Belediyesi'nin 'yerinde dönüşüm' adıyla yapmamaya hazırlandığı kentsel dönüşüm, muhtar ve bazı vatandaşlar tarafından desteklenirken, bu yoksul insanların barınma, gıda ihtiyaçlarının ise nasıl karşılanacağını bir soru işareti oluşturuyor.

Editör: TE Bilişim