DİSK Emekli Sen Genel Merkezi’nde şube başkanlarının da katıldığı Başkanlar kurulu toplandı. Toplantı sonrasında Başkanlar Ankara Kurtuluş Parkı’nda “Özelleştirmeye, Talana ve yandaş rantına karşı’ başlattıkları nöbette bulunan Yatağan işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Ülke ve dünya geneli gündeminde yeralan konular  ele alınırken, sendika ve emeklilerin sorunları masaya yatırıldı.  Konuyla ilgili bilgi veren DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, ülke genelindeki sendikal ve emek mücadeleleri başkanlar kurulu gündeminde yer aldığını vurgulayarak “ Başkanlar Kurulumuz toplantısı sonucu  ‘Yatağa İşçileri’ne destek vermek için Ankara Kurtuluş Parkı’nda nöbet tutan Yatağan İşçilerine ziyaret etti. . Özelleştirmeye, talana ve yandaş rantına karşı ‘Kurtuluş Parkı’nda nöbette olan işçilere Emekli Sen olarak hep yanında olacağız” dedi

Yatağan işçilerinin  Tüm Türkiye’ye seslendirdikleri metni  ile dile getirilen görüşleri paylaştıklarını vurgulayan  DİSK Emekli Sen şube Başkanı Suat Başaraner, “Ülkenin damarlarında dolaşan kan enerjidir. Milli ekonomimizin damarlarındaki kanı yağmalıyorlar. Termik santrallerimizi ve kömür ocaklarımızı yağmaya açıldı, Bu zenginliklerimiz, bu kurumlarımız bizim işyerlerimizdir ancak mülkiyeti Mille aittir. Bu kurumlarımız İstanbullularındır, İzmirlilerindir, Erzurumlularındır, Karslılarındır, Mersinlilerindir, Samsunlularındır, Ankaralılarındır. Ilgaz Dağları’ndaki çobandan, Çubuk Çayı’nın kenarındaki yoksul köylüye kadar herkesin hakkı vardır bu santrallerde” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim