“Ne yazık ki! 2023 yılından beklentilerimizi; asgari düzeyde tutmuş olmamıza rağmen, yılın ilk günlerinden anlaşılacağı üzere, bu yıl da önceki seneler gibi çok zor ve çetin geçecek gibi görünmektedir;  zira yeni yıl, yeni umutlar ve müjdelerle değil zamlar ve sorunlarla birlikte gelmiştir.

Kendi tahakkümleri altında bulunan kurumlar dahi enflasyonun durdurulamayan oranlarını ve artan hayat pahallılığını açıklamaktayken;  CB’nın enflasyon farkı diye açıkladığı, emekli ve emekçilere reva görülen maaş artışları, vatandaşların temel ihtiyaç giderleri düzeyinin bile altındadır. Emekli ve emekçilerimizin, açlık sınırına dahi yetişemeyecek koşullarda ve adeta ölüm kalımla imtihan edilecek vaziyete düşürülmeleri ise insafsızca ve asla kabul edilemez bir durumdur.

Önceki yıldan devreden mali sorunlarımız, artarak devam edecek ve artık! Ekonomik verilerimiz, sefalet endeksine göre yorumlanacaktır; zira bu ülkede, yoksulluk sınırını telaffuz dahi edemeyeceğimiz ve tüm yorumlarımızı, açlık sınırına göre yaptığımız somut bir gerçekliktir.

Mali sorunlarımızla birlikte; ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik, krimal ve sosyal olayların da göz ardı edilmemesi ve hukukun üstünlüğü ilkesinin zedelenmemesi, büyük önem arz etmektedir; zira bir ülkede, faili meçhul! Para, ölümlü olay, siyasetin olağan dışı yola dizaynı gibi kaynağı ve içeriği belli olamayan her türlü vakıa; demokrasi ve hukuk dışı kabul edilir ve her zaman için o ülkenin aleyhine işler.

Seçim gündemine kilitlenmiş ve bu sebeple, her türlü olumsuz olaya tevessül etmekte olan, AK Parti iktidar sürecinin; yine, demokratik koşullarla sonlandırılması, ülkemizin selameti açısından zaruridir. Buna mukabil! Muhalefet bloğunun, genişleyerek ve çoğalarak; milletimizin, her kesimine yönelik eylem ve söylemler geliştirerek, mutlak bir çıkış yolunu,  seçmenin iradesine sunması elzemdir. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, kurucu iradeye ve Atatürk ilkelerine bağlı, yepyeni bir iktidar seneğini yaratmak, muhalefetin tarihe karşı en büyük sorumluluğudur”

Editör: Mustafa YILDIRIM