S.S Yenikent İşletme Kooperatifi 28. Olağan Genel Kurul için yönetime Salim Gümüşay, Vedat Metin, Hamdi Karaman adaylıklarını açıkladı. Yapılan açıklama şöyle; "

İlimizin odunpazarı ilçesinde YENİKENT Yapı Kooperatifi olarak, dar gelirli ailelerimizin konut ihtiyacını, karşılıklı yardımlaşma, dayanışma ve kefalet sureti ile gidermek, en az maliyetle karşılamak için 1976 yılında kurulmuştur. 
     Kooperatif ilkeleri olan,
- Gönüllü serbest giriş
-Ortağın yönetime demokratik ve ekonomik katılımı
-Özerklik ve bağımsızlık
-Sosyal dayanışma içerisinde eğitim, öğretim ve spor faaliyetleri
Toplumsal sorumluluk doğrultusunda çalışmalarını sürdürmüş, bu tarihsel süreçte çok zorluklar içerisinde, bugün Yenikent Küme Evleri olarak  bilinen  ve sonradan Esnaflar ve Şöförler sitesi  ile birlikte diğer sitelerin eklenmesi ile yaklaşık 13 bin nüfuslu, kent merkezine çok yakın bir mahalle haline gelmiştir. 
     Yapı kooperatifi  işlevini tamamlayarak 1992 yılında ünvan değişikliği yaparak, S.S. YENİKENT İŞLETME KOOPERATİFİ  olmuştur. Kooperatifimiz 2019 yılı faaliyet raporuna göre yıllık kira geliri 1.700 bin, diğer gelirlerle 2.113 bin TL gelire sahip bir yapıya kavuşmuştur.
     19/09/2020 tarihinde gerçekleşecek olan 28. Olağan genel kurulunda,  yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri olarak adayız. Bizler kooperatife emek veren, ebediyete intikal etmiş  yönetici ve ortaklarımızı rahmetle anar ve yaşayan ortaklarımıza sağlıklı, mutlu yaşamlar dileriz. Ayrıca kooperatifimizde çalışan emekçi kardeşlerimize  teşekkürlerimizi sunarız.
     Kooperatifin bu yapısıyla ortaklarına daha fazla faydalı olamıyacağını düşünerek, 15-16 yıldır aynı kişilerin yönetim denetim farkı ile Yönetim kurulunda olduğundan dolayı bizler  28. Olağan Genel kurulda üyelerimizin istek ve arzuları doğrultusunda demokratik işleyişi işleterek yeni bir ekiple siz değerli ortakların karşısına çıkmaktayız. Bizim ekibimize yetki  verilirse, sizlerle birlikte Yenikent İşletme Kooperatifinin ne şekilde devam etmesi yada etmemesi konusunda karar alacağız. 
     Ortaklarımızdan yönetme tercihini alabilirsek;
     -Mahallemizde gülen ve gülümseyen yüzlerin çoğalması,
     -Kooperatif hesaplarının şeffaf, sözleşmelerinin açık ve anlaşılır olarak ortaklarımıza duyurulması,
     -Yapılacak her çalışmayı, ortakların katılımı ve onayı oluşturularak, komisyonların kararı ile hayata geçimek,
     -Eleştirilere açık, haklı ve makul olandan yana olmak,
     -Ortakların, kooperatife ait  yada kiradaki iş yerlerinden (petrol ist.,marketler, büfeler, eczane, berber v.b. ) indirimli faydalamalarını sağlamak,
     -Ortaklık paylarını günün koşullarına ve kooperatif gelirleri oranında arttırmak,
     -Ortaklara yapılan sosyo-kültürel faaliyetlerde kar amacı gütmemek için ‘’YENİ VE YENİLİKÇİ ‘’ ekip olarak Yönetim ve Denetim organlarına adayız.
     Bize destek olan veya olmayan bütün üyelerimizi sevgiyle kucaklar, sağlıklı yaşamlar dileriz.

Editör: TE Bilişim