Gerek iktidardan, gerek yerel yönetimlerden memnun olmadıklarını dile getiren vatandaşların sayısının oldukça fazla olduğunu dile getiren Ortatepe, “Açıkçası bu da bizi fazlasıyla üzdü. Öncelikle dikkatimi çeken ilk şey vatandaş tedirgindi. Ne oluyor, bu düzen nasıl gidiyor, ülke nereye gidiyor anlam verememişlerdi.”dedi. Çok sayıda genç ile sohbet etme fırsatı bulduklarını aktaran Ortatepe,  çoğu gencin okuduğu halde iş bulamadığını, iş bulanların ise; okuduğu bölüm ile hiçbir alakası olmayan bir işte çalıştığını anlattı. “Bu gençlerimiz kıymetli zamanını başka branşlarda çalışmak için mi okuyarak harcıyor?” diye soran Ortatepe, dile getirilen bir diğer sorunun da; kışın da gelmesiyle korkutan doğalgaz faturaları olduğunu söyledi. Ortatepe, “Vatandaşlarımız ne geleceğini bilmeden korkuyla fatura bekliyor. İşin kötü tarafı ise korkularının yersiz olmaması. Örneğin bir vatandaşımız ile sohbet etme imkanım oldu. Evde bebeği olduğu için doğalgazı mecburen yaktığını, bin liranın üzerinde fatura beklediğini ve aldığı asgari ücretle hangisine yetişeceğini şaşırdığını söyledi. O kadar haklı ki ülkemizde ardı arkası kesilmeyen zamlar ile bir ev geçindirmek çok zor.” ifadelerini kullandı.
İŞSİZLİK ÇÖZÜLMELİ
Asgari ücrette tatmin edici bir rakam belirlenmesinin şart olduğunu belirten Ortatepe, “Ancak bu düzende devam edersek bizi maaşlara yapılan zamlar hiçbir zaman tatmin etmeyecektir.” diye konuştu. Eskişehir'in çözülemeyen ulaşım sorununa da dikkat çeken Yenilik Partisi İl Başkanı Serkan Ortatepe, şunları söyledi: “Nüfusumuzda öğrenci yoğunluğu takdir edersiniz ki oldukça fazla. Belediyenin ulaşıma yaptığı zam, tüm vatandaşı etkilemekle beraber öğrencilere de zor zamanlar yaşatıyor. Bilet ücretleri çok yüksek. Aslında benim görüşüm 65 yaş üzerine ücretsiz olan biletin öğrencilere de ücretsiz olması. Eminim 65 yaş üstü vatandaşlarımızın da çok daha fazla ihtiyaçları vardır buna. Hem yerel yönetimler hem de iktidar için konuşmak gerekirse kadrolarına kendi akrabalarını doldurmak yerine şu okumuş işsiz gençlerimize imkan vermiş olsalar işsizlik sorununu bir nebze de olsa azaltmış olacağız. Bu düzene dur demenin zamanı geldi.”
BÜYÜK KURULTAYA ÇAĞRI
Yenilik Partisi olarak geliştirdikleri projelerle yepyeni bir düzen olmasın istediklerini belirten Ortatepe, “Biz yepyeni bir ülke olsun diyoruz. Bizim gibi düşünen vatandaşlarımızın da Büyük Kurultayımızda yanımızda olmasını canı gönülden isteriz. 13 Kasım Pazar Günü saat 10:00'da kurultayımıza katılmak isteyen vatandaşlarımızı da Ankara'ya bekleriz. Biz Türkiye'yi Türkiye'den yönetmeye geliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM