Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezinde gerçekleşen söyleşi ve imza gününe Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabeddin Tosuner, Sarıyar E. Belediye Başkanı Halil Ünsal,Odunpazarı Belediye Meclis üyesi Yavuz Metin, Tepebaşı Belediye Meclis üyesi Mustafa Kavas, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu, Müfettiş Serkan Gündüz, ESKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Şube Müdürü Hüdai Çengel, STK temsilcileri, çok sayıda ES ES taraftarları ve vatandaş katıldı.

Eskişehir Sanat Derneği'nin 2004 yılından bu yana verdiği ödüller kapsamında, Yunusemre üzerine araştırma ve edebiyat alanında bu yıl Yunusemre Araştırma ödülünü, 'Gel Dosta Gidelim Gönül' isimli çalışmalarıyla Rıdvan Aras ve Çağhan Sarı alırken, edebiyat ödülü de emekli öğretmen şair Cengiz Ersöz'ün oldu.

Taşbaşı Kültür Merkezinde yapılan ödül töreninde yazarlar ödüllerini, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şehabeddin Tosuner'den aldılar. Ödül töreni sonrası gerçekleşen panelde Ersöz, Aras ve Sarı dinleyicilerin yönelttikleri soruları yanıtladı. Aras, kaleme aldıkları kitapla Yunus Emre'nin kabri hakkındaki tartışmaların bilimsel zeminde yürütülmesini amaçladıklarını açıklarken, Sarı Mihalıççık'ta bulunan Yunus Emre türbesinin nakilleri ve inşa süreci hakkında bilgi verdi. Panelin ardından Aras ve Sarı ile Ersöz misafirlere kitaplarını imzaladılar.

Editör: Mustafa YILDIRIM