WhatsApp-Image-2022-03-22-at-12.41
Memleket Sevdalıları Derneği Eskişehir Şubesi üyelerince yapılan basın açıklamasında; geçtiğimiz günlerde yapılan yeni düzenlemenin zeytin sahalarına zarar vereceğini ifade edilerek, bunun iptal edilmesi gerektiği ifade edildi.  
Memleket Sevdalıları Derneği (MSD) Genel Başkan Yardımcısı Önder Artan tarafından yapılan açıklamada; “Son düzenleme, zeytin ağaçlarımızın korunması ve kamu yararı için derhal iptal edilmelidir.” dendi. Artan, “Geçtiğimiz günlerde yapılan yeni düzenlemeyle, elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerinin, zeytinlik alanlara denk gelmesi durumunda, zeytin sahasının madencilik faaliyeti için kullanabilmesine imkân verilmektedir. Bu düzenleme, zeytin ağaçlarının ölüm fermanı niteliğindedir.” diye konuştu.
YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ
Sökülen her zeytin ağacı sonrası dikilecek bir ağaçtan yeniden verim alınabilmesi için 15-20 sene zamana ihtiyaç duyulduğunu aktaran Artan, “Zeytin, bu coğrafyada binlerce yıldır yetişen, dikilen bir bitki olup içeriğindeki yüksek oranda vitamin ve minarellerle doğanın insana sunduğu bir şifa kaynağıdır. Hem zeytinin kendisi hem de yağı başta olmak üzere birçok alanda insanoğluna şifa ve deva olmuştur. Zeytin ağaçlarımızın kesilerek yok edilmelerine sebep olacak olan son düzenlemenin, zeytincilikte dünyada ilk dörtte olan ülkemizde, başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm halkımız adına büyük bir yanlış olacağı düşüncesini taşıyoruz. Bizler, memleket sevdalıları olarak, bu yanlıştan dönülmeli diyoruz. Son düzenleme, zeytin ağaçlarımızın korunması ve kamu yararı için derhal iptal edilmelidir. En iyi maden, zeytin ağaçlarımızdır!” ifadelerini kullandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM