Kamuoyunda "Tecavüzcülere af" olarak nitelendirilen ve altı AKP'li vekilin Meclis'e taşıdığı yasa değişikliğinin görüşülmesi dün gece yaşanan sert tartışmaların ardından CHP ve MHP milletvekillerinin karşı çıkmasıyla Salı gününe kaldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, CHP ve EHP temsilcileri Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelerek öneriye tepki gösterdi. Yapılan açıklama öncesinde kadınlar AK Parti'nin verdiği öneriyi yırtarak tepki gösterdiler. Eylemde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Büşra Gündoğdu ile CHP Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya bir açıklama yaptı.

HER PARTİDEN KADINA SESLENDİ
Büşra Gündoğdu Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına şu açıklalamarda bulundu: “Dün devletin çürümüş kurumlarının ne hale geldiğini gören insanlar  olarak buradayız. Geçtiğimiz yıllarda kadın cinayetlerini durdurmak için Özgecan Yasası diyorduk ses çıkarmadılar kadınlar öldürüldü bir adım atmadılar,  ensar rezaleti çıktı 1 kereden bir şey olmaz dediler, bir kadın şort giydiği için tekmelendi tekmelemeseydin de mırıldansaydın dediler. Şimdi de diyorlar ki bir çocuk tecavüze uğrarsa tecavüzcüsü ile evlensin mutlu bir aile tablosu yaratmaya çalışsın olur da fail bunu yapamazsa o zaman ceza alsın. Bizler erken yaşta evliliklerin önünü açmanıza engel olacağız, artık yeter diyoruz. Çocukları bie artık korumuyorsunuz, her kesimden her partiden kadının buna dur demesi gerekiyor. Buna imza atmayın, bunun vebali çok ağır olur. Bizle o kararın yürürlüğe girmesini engellmek için buradayız. Siz görevinizi yerine getirmiyorsanız biz yaparız. Bizler bu önergeyi yırtıp attık.”
SUÇA ORTAK OLMAKTIR
Daha sonra söz alan CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya,  susulan her dakikanın ülke adına bir utanç ve kara leke olarak geri döndüğünü belirterek, “Bu utancı dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşen ve asla kabul etmeyeceğimiz bir olay ile yeniden yaşadık.  Kadınlara yönelik şiddetin arttığı, kadın cinayetlerinin her gün acı bir şekilde yaşandığı, ülkenin dört bir yanından çocuk istismarlarının ve iğrenç sapkınlık haberlerinin geldiği bir ortamda AKP’nin çözüm bulduğu zihniyet tecavüze ve bu suça ortak olmaktır. Bu yasanın hiçbir iler tutar yanı yoktur” dedi.
TECAVÜZ MEŞRULAŞTIRILAMAZ
“Bir seferliğine 3 bin ailenin mağduriyetini gideriyoruz” diyen Başbakan’a, “Bir seferden bir şey olmaz zihniyeti ile taciz edilen, tecavüze uğrayan çocuklarımızın ve ailelerinin mağduriyetini kim giderecek ? kadınlarımız ve çocuklarımız günlük yaşamlarına güvenli olarak nasıl devam edecek” diye soran Kahya şunları söyledi: “Tecavüz, taciz, şiddet ve istismarın hiçbir şeklide affı ve mağduriyeti olmamalıdır olamaz da. Biz kız çocuklarımıza değer veren, onları çağdaş Cumhuriyet’in önderleri olarak yetiştiren Atatürk’ün yolunda yürüyen kadınlar olarak bu yasayı asla kabul etmiyoruz. Kelime oyunları ile gerçekleştirmek istediğiniz hedefe ulaşmanıza izin vermeyeceğiz. İşte bu kararlılıkla Cumhuriyet Halk Partili kadınlar tecavüzün meşrulaştırılmasına HAYIR diyor.”
Editör: TE Bilişim