DİSK, Kristal İş, KESK, TMMOB ve EBTO önderliğinde Eskişehir’de yapılacak olan 1 Mayıs Bayramı nedeniyle tertip komitesi üyeleri ve işçiler bildiri dağıtarak Eskişehirlilere katılma çağrısında bulundu.

Tertip Komitesi adına konuşan Faik Alkan, Emeği ile geçinen, ayın sonunu getiremeyen; pazardan soanı, patatesi tane ile alan emekçiler 1 Mayıs meydanında buluşacaklarını söyledi.  “Kıdem tazminatına göz konan işçilerin, aldığı maaşı ile geçinemeyen, zorla BES’e dahil edilen kamu emekçilerinin, kadınların” Odunpazarı Meydanı’nda olacaklarını vurgulayan Alkan şunları söyledi:

“Sokaklarda, meydanlarda, grevlerde ve hatta seçim sandıklarında hakkımızı savunmanın , teki göstermenin ‘suç’ ilan edildiği bu düzene karşı; demokrasi için, seçme seçilme örgütlenme ve grev hakkımız için 1 Mayıs Odunpazarı Meydanı’nda buluşacağız. Toprağımızı ve suyumuzu ranta heba edenlere direnen ‘toprak yaşamdır’ diyen köylüler 1 Mayıs meydanında buluşuyoruz. Erken yaşta emekliliğe takılanlar  emeklilik lütuf değildir haktır diyen EYT’liler, özelleştirilmiş ve kışkırtılmış ortamında sağlıkta şiddete hayır diyen sağlık çalışanları, bu ülkede enflasyonu, pahalılığı, rekora koşan işsizliği biz yaratmadık; faturasını işçiler emekçiler bizler ödemeyeceğiz.

Bu yüzden öyle bir memleket istiyoruz ki;

Herkesin güveneli işi olsun. Adalet olsun, özgürlük olsun, parasız sağlık ve eğitim hakkı olsun. Emeklilerimize insanca yaşayacak ücret olsun. Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ortaya çıkan ayrımcılık son bulsun. 4+4 zam uygulaması kaldırılsın. Asgari ücret tümüyle vergi dışı bırakılsın. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın.”