Türk Sağlık Sen Genel Başkan yardımcısı İsmail Türk, 20 bin Aile hekimi, 20 bin aile sağlığı çalışanı olmak üzere 40 bin çalışan aile  hekimliği sisteminde açıkça mağdur edildiğini söyledi.

200’e yakın görev ve sorumluluğu yetmezmiş gibi bir de nöbete zorlandığını belirten  Türk, “Sağlıkta dönüşüm ile mahvettiği sağlık sisteminin faturasını aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına kesmeye çalışılıyor. Sözleşme imzalanırken sadece kendi işinizi yapacaksınız, nöbetler olmayacak denilen aile hekimliği sistemi, bugün her yerinden delik deşik edilmiş vaziyette duruyor” dedi.

Genel Merkez yönetim kurulunun aldığı karar ile 3 ocak Cumartesi günü iş bırakarak tepkilerini dile getireceğini belirten Türk Sağlık Sen Genel Başkan yardımcısı İsmail Türk, “Yanlıştan dönülmesi çağrısında bulunacağız. Gereği yapılmaz ve bu nöbet uygulamasına son verilmezse yönetim kurulu kararımızla 10, 17, 24 ve 31 Ocak’ta da iş bırakacak ve tavrımızı devam ettireceğiz.Aile hekimliği ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarına kulak verilmeli, talepleri yerine getirilmelidir.

İş bırakma sendikal bir haktır. Bizim Türk Sağlık Sen olarak bu konuda alınmış kararımız vardır. Soruşturma açmaya yeltenenler suç işleyeceklerdir. Böyle bir girişimde bulunanlar hakkında sendikal faaliyetleri engellemekten suç duyurusunda bulunacağız. Yetkili Memnun-Sen’in niçin alanlarda olmadığını aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları iyi sorgulamalıdır. Memnun-sen'deki üyeliklerini gözden geçirmelidir. Aile hekimliği sistemini mahvettiniz. İçinden çıkılmaz bir hale doğru sürüklüyorsunuz. Çalışanlara zulme son verin ve sistemi çalışanlar için zalimlik aracı olmaktan çıkarın” diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilişim