AK Parti Eskişehir Gençlik Kolları, 28 Şubat süreciyle ilgili belgesel gösterimi yaptı.

AK Parti Eskişehir Gençlik Kolları, 28 Şubat’ta MGK kararı sonucu muhafazakâr kesime yönelik oluşturulan baskı ortamı ve “post modern darbe” olarak adlandırılan süreçle ilgili parti binasında belgesel gösterimi yaptı.

Belgeselden önce bir konuşma yapan Ak Parti Gençlik Kolları Lise Birimi Proje Sorumlusu Emre Uğraş, 28 Şubat ile ilgili konuştu. Uğraş, “Necmettin Erbakan’ın Başbakan, Tansu Çiller’in Dışişleri Bakanı olduğu 28 Şubat 1997’de Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonucu açıklanan kararla başlayan ve irticaya karşı, ordu ve bürokrasi merkezli süreç, Türkiye siyasi tarihine geçen kararlar ve bu kararların uygulanması sırasında Türkiye’de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda yaşam değişimlere uğramıştır” dedi.

Bu dönemde başta muhafazakar kesime yönelik insan hakları ihlali olduğunu belirten Uğraş, “Başörtülü öğrenciler okuldan atılmış, ikna odaları kurulup başlarını açmaları için zorlanmış ve çok sayıda kamu personeli işinden atılmıştır” dedi. Uğraş’ın konuşmasının ardından 28 Şubat sürecini anlatan belgesel gösterimine geçildi.

Editör: TE Bilişim