2. El araç piyasasında Oto Ekspertiz Firma Sahibi İbrahim Öztürk ile yaptığımız röportajımızda 2. El araç piyasası ve Oto Ekspertiz sektöründe de zorunlu hale gelecek olan Tse Belgeli Ekspertiz Raporu hakkında bilgi sahibi olduk.

İbrahim Bey ilk olarak 2. El araç piyasası ve verdiğiniz hizmetler hakkında kısa bir değerlendirme alabilir miyiz ?

Şuanda Alım ve Satımın %80 oranında bir yavaşlamaya doğru gittiğini görüyoruz Piyasadaki durgunluk ve Pandemi süreci bu piyasaya özellikle damga vurdu. Aynı şekilde alım ve satımın zayıflaması bizim gibi oto ekspertiz sektöründe faaliyet gösteren firmaları da etkiledi. 2. El piyasasının 2021 yılının 2. Çeyreğine doğru tekrar bir hareketlenme ile yükselişe geçeceğini düşünüyorum. Eğer aşılarda fayda sağlarsa inşallah piyasa rahatlayacaktır.

Biz oto ekspertiz sektörüne yeni bir soluk getirmek için yola çıkıyoruz. Experix markamız ile beraber Eskişehir den oluşturduğumuz yapımızı yakın zamanda tüm türkiye’ye taşıyarak bayilik  ağımızı genişleteceğiz, Eskişehir markası olmamız sebebi ile lokasyon yönündende avantajlarımız çok fazla ayrıca yurtdışı ortaklı bir firma ile anlaşarak Eskişehir de 4x4 ve 4x2 dinamometre cihazlarını üretime başlamak için sabırsızlanıyoruz. Hem şehrimize hem de ülkemize fayda sağlamak bize güç veriyor.  Tüm Türkiye’ye ve dünya pazarına sunacağımız bu son teknoloji ürünlerinin de fark yaratacağına inanıyoruz. Sektör geleceği yönünde çok fark yaratacak fikirlerimiz var ilk olarak 2025 yılına kadar 50 Bayi ile sektöre hızlı bir giriş yapmak istiyoruz. Bölge bayilikleri ve Bayilikler olacak hem kazandıracağız hem kazanacağımız ve kazandığımızı Teknolojiye yatıracağımız bir kurgu üzerinde yol alıyoruz.

Kurumsal bir alt yapı ile Türkiye’nin En Teknolojik Ekspertiz Merkezlerini kurmak için bu yolda güven ve kararla devam edeceğiz. Sektörümüzde en önemli olan Yetişmiş personel sıkıntısını da ele alarak üzerimize düşen görevleri yerine getirerek gerekli resmi merciler vasıtasıyla çözüme kavuşturmak istiyoruz. Biz Teknolojiye yatırım için ve gelecek nesillere faydalı olmak için aslında bir nevi sosyal sorumluluk üstlenmek istiyoruz, ve Eskişehir gibi gelişmiş bir şehirden yola çıkıyor olmak bizi heyecanlandırıyor.

Eskişehir oto ekspertiz, Experix olarak piyasaya hareketlendirmek için çeşitli kampanyalar ile destek veriyoruz. Yakın zamanda başladığımız Turassist ile anlaşmamız üzerine tüm 2. El ekspertiz raporlarına ek olarak 1 Ay 1000 Km garanti belgesi düzenliyoruz. Ayrıca yolda kalmaları durumunda bu süre zarfında ikame araç, konaklama veya ulaşım biletlerini sağlayarak her türlü desteği sağlıyoruz.

Kısaca müşterilerimizin aklında ki tüm soru işaretlerini kaldırıyoruz. Eskişehir’in markası olarak ta bu sektörde gücümüze göstermek istiyoruz. Experix Oto ekspertiz sloganımızda dile getirdiğimiz gibi deneyim fark yaratır diyoruz, ve müşterilerimizi Merkezimizde en iyi hizmeti vermek için bekliyoruz.

Editör: TE Bilişim