İnşaat sektöründe sıklıkla kullanan araçlar arasında yer alan alüminyum köşe profili, paslanmaz bir yapıya sahiptir. Dekorasyon ve yapı amacıyla kullanılır. İşlevsel bir kullanıma sahiptir. Paslanmaz olması ürününe olan talebi artırmaktadır. İşlevsel olduğundan dolayı inşaat sektöründeki birçok alanda kullanılır. En fazla kullanıldığı alanların başında duvar köşeleri gelir.

Köşe olarak akla gelebilecek her yerde kullanılabilir. Kapı kenarları, kiriş kenarları, pencere kenarlarında alüminyum köşe profillerine rastlamak mümkündür. Üzeri kaplandığından gözle görülmeyen profiller kenarları darbelerden korur. Darbelerden korumasının yanı sıra estetik bir görüntü elde edilmesine yardımcı olur.

Köşe Profillerinin Modelleri

Köşe profilleri inşaat sektöründe kullanılan araçların başında gelir. İnsanlar yaşam alanlarının estetik görünmesine önem verdiklerinden dolayı köşe profiller kullanılır. Duvarların, asma tavanların, bölme duvarların, kirişlerin ve daha birçok köşeli alanın köşe kısmına uygulanarak daha düz durmasını sağlar. Profiller farklı malzemelerden üretilebilir. Alüminyum köşe profili, paslanmaz özelliğinden dolayı daha çok tercih edilir.

Alüminyum köşe profiller çeşitli ebatlarda üretilmektedir. Kullanım alanına göre de farklı modeller sunulmaktadır. Özel ihtiyaçlara ve kullanım alanına göre çeşitlendirilen modeller, inşaatçılara daha geniş alanda kullanma konforu sunmaktadır. Isıya dayanıklı olan alüminyum kolayca şekil alabilir. Kolayca şekil alabildiğinden dolayı yapının hem içinde hem de dışında uygulanabilir.

Alüminyum Köşe Profili Avantajları ve Fiyatları

Alüminyum profiller inşaatçılara çok büyük avantajlar sunar. Avantajları nedeniyle daha fazla tercih edilir. Tercih edilme nedenleri;

  • Paslanmaz olması
  • Isıya dayanıklı olması
  • Kolay şekil alması
  • Olumsuz hava koşullarına dayanıklı olması
  • Uzun ömürlü olması
  • Yüksek kalitede olmasından dolayı uzun süre zarar görmeden kullanıma uygun olması
  • Şekil alabildiğinden dolayı köşelere tam oturması

Kaliteli ve dayanıklı alüminyum köşe profili uygun fiyat aralığına sahiptir. Yapılara sunduğu fayda ve ortama kattığı estetik hava dikkate alındığında fiyatları oldukça ekonomiktir.  Bu ürünlerin kullanıldığı alanlarda görsel olarak oldukça hoş bir ortam meydana gelmektedir. Bu ürünleri incelemek ve farklı kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olabilmek için http://www.vesnametal.com.tr/urunlerimiz/aluminyum-kose-profili/ sayfasını ziyaret etmeniz tavsiye edilmektedir.

Editör: TE Bilişim