Gerek özel hayatımızda gerekse iş hayatımızda araba kullanmak günümüz yaşam koşullarında önemli bir ihtiyaç haline geldi. Özellikle de büyük şehirlerde bu ihtiyaç daha da arttı. Büyük şehirlerde günün her saati yoğun bir trafik akışı oluyor. Her gün yüzlerce yeni araç ve yeni sürücüler trafiğe katılıyor. Ancak ehliyeti olmayanların trafiğe çıkması ve araç kullanması mümkün değildir. Günümüzde ise ehliyetler bu amaçla açılmış kurs merkezlerinden alınıyor. Ankara ehliyet kursları da Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği şartlarda, yasa ve yönetmelikler doğrultusunda sürücü eğitimleri veriyor.

Ehliyet kurslarına katılmadan ve sınavlara girip başarı sağlamadan kimse ehliyet alamıyor. Ehliyet sınıfına göre verilen eğitimlerle sürücü adayları A1, A2, A, B, C, D ve E sınıfı ehliyetlerini alabiliyor. Her ehliyet sınıfı için gerekli şartlara sahip olanlar ehliyet kurslarına katılabilir. Ehliyet kursları teorik ve pratik derslerden oluşuyor. Teorik derslerde trafik bilgisi, araç teknik bilgisi, ilkyardım bilgisi eğitimleri veriliyor. Bu eğitimleri tamamlayan adaylar sınavlara giriyor. Sınavlarda başarılı olanlar da direksiyon eğitimlerine geçiyor. Direksiyon eğitimleri de her sınıfa uygun araçlarla veriliyor.

Çok sayıdaki ankara ehliyet kursu direksiyon eğitimleri için simülatör kullanıyor. Böylece aday heyecanını yenerek psikolojik olarak araç kullanmaya hazır hale geliyor. Direksiyon eğitimleri önce trafiğe kapalı alanlarda başlıyor, aday belli bir aşamaya geldiğinde ise akan trafiğe çıkılıyor.  Ehliyet kurslarının amacı trafikte saygılı, sorumlu ve bilinçli sürücüler yetiştirmektir. Ülkemizde ne yazık ki sürücü hataları nedeniyle çok sayıda ciddi kazalar yaşanıyor. Bu eğitimlerle bu tür kazaları da minimuma indirmek amaçlanıyor.

Ankara ehliyet kursları teknolojik donanımlı modern sınıflarda, deneyimli ve uzman eğitmenlerle, son model araçlarla eğitimler veriliyor. Ankara ve ilçelerindeki ehliyet kurslarını, kurs merkezlerinin iletişim bilgilerini www.surucukurslari.com adresinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca kurs dönemlerini, kurs ücretlerini, ders sürelerini, kurslara katılım şartlarını, istenen belgeleri, sınav tarihlerini de aynı sitede bulabilirsiniz. Ankara ehliyet kursları yasa ve yönetmeliklere uygun olmak şartıyla özel kampanyalar düzenleyerek adaylara daha iyi ve kaliteli hizmetler sunuyor. Ödeme kolaylıkları, özel direksiyon dersleri gibi kampanyalar adayların kurs merkezi tercihini değiştirebiliyor.

Editör: TE Bilişim