Yukarı Söğütönü Mahallesi Kesin yolu üzeri 4 kilometrede hizmet veren Hacı Usta Antep Kebap’ı sizler için daha yakından tanımak istedik. Antep mutfağına ait eşsiz lezzetleri sunan, bunun yanı sıra doğa ile iç içe bahçesi ile dikkat çeken işletmenin sahibi Süleyman Akar, tüm sorularımızı içtenlikle yanıtladı…

Sizi yakından tanıyabilir miyiz? Mesleğe ne zaman, nasıl başladınız anlatır mısınız?

Merhaba. Ben aslen Gaziantep Nizipliyim. Yaklaşık 20 senedir Eskişehir’deyim. Burada bulunduğum 20 yıldır da bu işi icra etmekteyim. 10 senedir de Hacı Usta Antep Kebap’ta işletmeci olarak çalışmaktayım.

Eskişehir’e geldiğimde asıl amaçlarımızdan birisi okumaktı, öğrenciydim. Hem okuyup hem dershaneye gidip hem çalıştım. Bu meslek Gaziantep’teyken de severek yaptım bir işti. Eskişehir’de de tabi o tarihlerde yoğun bir iş sezonu vardı. İşler yoğundu ama işletme azdı. Biz de işin bir ucundan girdik. Yoğun tempoya kendimizi kaptırdık. Bizim öğrencilik hayal oldu, işimizi de severek yaptığımız için kısa bir süre içerisinde kendimizi bu mesleğin merkezinde bulduk. Tabi belli bir süre işçilik yaptık. İşçilikten sonra da kendi mekanımızı açmak için mücadele gösterdik. Nihayetinde kendi mekanımızı açtık. 20 seneden beri işletmeci olarak burada Eskişehir halkına hizmet vermekteyiz.

YÖRESEL LEZZETLERİN MEKANI

Mekanınızda daha çok ne gibi lezzetler yer alıyor?

Ağırlığımız yöresel lezzetler… Çünkü biz kendimiz nasıl yiyorsak, neyi beğeniyorsak o şekilde müşterilerimizin damak tadına hitap etmek istiyoruz. Eskişehir’de bilinçli bir müşteri kesimi var, bu müşteri profiline de tabi ki bilinçli bir şekilde hizmet vermek gerekiyor. Biz de bunun için çaba sarf ediyoruz.

Yöresel lezzetlerimizden söz edecek olursa, Gaziantep’imizin olmazsa olmazı en başta Antep lahmacunumuz meşhurdur bizim. Sarımsaklı ve bıçak kıymasıyla hazırlanır, tamamen elde hazırlanır. Yanı sıra sabah kahvaltılarında en çok tercih edilen ciğer kavurmamız, haşlanmış nohudumuz da bizim olmazsa olmazlarımızdır. Bizim Antep’e özgü beyran çorbamız vardır. Beyran çorbası bizim hem sabah hem gece yani gün içerisinde gün boyu içilen, genelde kışın gün boyu içilen bir çorbamızdır.

Özellikle kahvaltı menünüz ile de fark yaratıyorsunuz. Biraz da bundan söz eder misiniz?

Kahvaltı menümüzde normal kahvaltı konseptinin haricinde bizim ilaveten yöresel olarak ciğer kavurma, haşlanmış nohut da mevcuttur. Ayrıca kiremitte manda yoğurdunu kahvaltıya ilave olarak sunmaktayız. Kahvaltıda en önemlisi burada bizim yapmış olduğumuz reçelimizdir. Bizim memleketimize özgü kabak reçelimiz vardır. Müşterilerimiz severek tüketiyorlar. Kabaklarımızı biz burada kendimiz yetiştiriyoruz. Kendi ellerimizde reçelimizi yapıp müşterilerimize sunuyoruz. Bunlar bizim kahvaltıda ekstradan verdiğimiz yöresel çeşitlerimizden. Diğer kahvaltı çeşitleri de zaten bildiğimiz kahvaltı konseptidir.

Kahvaltı sonrasında ızgaramız devam etmektedir. Izgaranın başında da Antep usulü terbiyeli kuşbaşı kebabımız gelmektedir. Bıçakla hazırlanmış Adana kebabımız bulunmaktadır. Aynı zamanda lahmacun kebap öncesi veriyoruz, bunlar bizim ikramımızdır. İsteyene fındık lahmacun şeklinde isteyene normal lahmacun menüsü şeklinde sunuyoruz. Ama kebabın yanında bizim kendimize özgü lahmacunumuzu ikram ediyoruz. Kebabın yanında çiğ köfte ikramımız oluyor. Çiğ köfteyi de tabi ki kendimiz yapıyoruz. Çoban salatamız, alinazik mezemiz, acı ezme bunlar ikramlarımızdır. Yemek menüsünde ızgaramız gayet bol çeşitli, ızgara köftemiz, tavuk şişimiz, beyti kebabımız, ciğer şişimiz olmazsa olmazımız ciğer şişimiz elimizde mevcuttur. Dana bonfileden hazırlamış olduğumuz saç kavurmamız en çok tercih edilen ürünlerimizden biridir. Tabi ki yemek sonrası tatlı muhakkak ki bulundurmamız gerekiyor. Tatlımız da fıstıklı tereyağlı Antep baklavası ve künefe olaraktan iki çeşit tatlımız var.

DOĞA VE HAYVANLARLA İÇ İÇE MEKAN

Mekanınızda düğün, nişan gibi organizasyonlar da yapılıyor değil mi?

Biz bahçe şubesini toplu gruplar için hayata geçirdik. Merkez şubemiz 2010 yılından beri hizmette. Kır konsepti, düğün, nişan, nikah, sünnet töreni gibi tüm hizmetlerini kendimiz karşılamak kaydıyla gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra okul pikniklerimiz oluyor. Okul pikniklerinde öğrencilere özel etkinlikler yapıyoruz, ikramlar veriyoruz. Tabi oyun parklarıyla halı sahamızla çocukların yoğun bir ilgisini çekiyor. Doğum günü etkinlikleri oluyor. Tabi rezervasyonlu olaraktan pastası, süsü canlı müzik gibi bütün hizmetlerini kendimiz karşılıyoruz. En az 200 kişilik kapalı alan kapasitemiz var. Bunun yanı sıra bahçe sezonumuz açıldığı zaman bu sayı bin 500- 2 bin gibi rakamlara da çıkabiliyor. Aynı anda ayrı yerlerde 3- 4 grup ağırlayabiliyoruz. Özel günlerde de özel menülerimiz ve özel kampanyalar oluyor, çocuk etkinliklerimiz oluyor. Özellikle 23 Nisan’da çocuklar için özel etkinliklerimizi burada gerçekleştiriyoruz. Çuval giyme, halat çekme, yoğurt yeme gibi etkinlikleri biz çocuklara unutturmamak için gerçekleştiriyoruz. Çocukları eğlendirmeye çalıştırıyoruz.

Bahçemizde çocuk oyun alanlarımız geniştir. Halı sahamız mevcuttur bir de çocukların en çok ilgisini çeken hayvanlar var. Biz kendimizde köy çocuğuyuz hayatımızın yarısı köyde, hayvanlarla iç içe geçmiştir. Buradaki müşterilerimizin doğayla iç içe olmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Çocukların ilgi gösterttiği kümesteki hayvanlarımız var. Hayvanlarla çok ilgileniyorlar. Hayvanları daha çok kafeslerde değil de serbest bir şekilde bahçede dolaştırıyoruz. Yemek esnasından müşterilere yavaş yavaş yaklaşıyorlar yabancılık çekmiyorlar. Bahçe konseptimizi genelde müşterimizin talebi üzerine doğa içerisinde sunum yapmak için düzenlemiş bulunmaktayız.

Yemek yemekten ziyade huzurlu ortam temiz hava, bahçe ortamı, çocukların eğlenebileceği bir ortam ve yöresel çeşitlerin bulunduğu bir konsept olduğu için biz genelde müşterilerimizin bizi tercih etmelerinin sebebi olarak bunları görüyoruz.

Editör: TE Bilişim