Her kış bitiminde soba bacalarının mutlaka temizlenmesi gerekiyor. Bunun için de elbette bazı donanımlara ve deneyime ihtiyaç var. İşte bu durumda baca ustası bulmak zorunlu bir hale geliyor. Peki, bacalarda gerekli temizlik çalışmasını titiz bir şekilde gerçekleştirecek ya da mevcut tıkanıklıkları açacak bir usta nasıl bulunur?

Artık soba kullanımının belirgin seviyede azalması, baca ustası bulmayı da epey zorlaştırıyor. Ancak bu durumda bazı kolaylıkla sunan internet sitelerini keşfetmemiş olanlar için geçerli oluyor. Bu siteleri keşfedenler ise yaşadıkları kentte hizmet veren ustaları hızlı ve kolay bir şekilde bulabiliyor. Peki, bu siteler hangileri ve nasıl bir kolaylık sunuyor?

Baca Ustası Nasıl Bulunur?

Tıkanıklık açma, temizleme ya da tadilat gibi çeşitli çalışmaları yapabilecek bir baca ustası bulmak için iyiusta.com adresine tıklayabilirsiniz. Çünkü bu adres üzerinden bir değil birden fazla ustaya aynı gün erişmeniz mümkün olabiliyor. Öncelikle bu kolaylıktan istifade etmek için herhangi bir ücret ödemek zorunda olmadığınızı belirtmek lazım. Hatta siteye üye olmanız da gerekmiyor.

Siteye tıkladığınızda karşınıza bir talep formu çıkıyor. Bu formu doldurmanız halinde sizin bulunduğunuz şehirde hizmet veren bir ustalara sizin talepleriniz iletiliyor. Ustalar da nasıl bir çalışmanın yapılacağını göz önünde bulundurarak bir fiyat teklifinde bulunuyor. Siz bu teklifleri değerlendirerek bütçenize uygun rakamı hangi usta sunduysa o ustayı tercih edebiliyorsunuz.

Referans Gösterebilecek Ustalara Ulaşın

Aslında usta bulma derdinden kurtulmakla kalmayıp pek çok farklı ustadan fiyat teklifi alma gibi bir avantajı da değerlendirmiş oluyorsunuz. Hatta istediğiniz usta ile görüşerek fiyat pazarlığı yapma imkanı da sunuluyor. Baca temizliği ya da baca tıkanıklığı açma gibi işlemlerde daha önce çalıştığına dair ustadan referans göstermesini de talep edebilirsiniz.

Ayrıca bu sitede bir puanlama sisteminin olduğundan da söz etmek lazım. Bu puanlar üzerinden ustanın daha önce ne oranda memnuniyet aldığını görebilirsiniz. Size sunulan fiyatlar üzerinde değil, puanlar üzerinden de bir kıyaslama yapma ve ustanızı seçme imkanına sahipsiniz. Bu sayede usta bulmak artık sizi için de dert olmaktan çıkıp adeta bir keyfe dönüşecek.

Bu İçerik İyiusta.com Sponsorluğunda hazırlanmıştır.

Editör: TE Bilişim