Hamilelik sürecinin en sağlıklı şekilde sonlanması ve bir an önce bebeklerine kavuşmak için anne ve babalar adeta gün sayarlar. Bebeklerini görecekleri, ona dokunacakları ilk an hayatları boyunca unutamayacakları en özel anlardan biridir. Bebek dünyaya geldikten sonra, annenin ve babanın hayat akışı adeta değişir, bebeklerinin gereksinimlerini karşılamak onların önceliği haline gelir. 

Bebek dünyaya geldiği ilk andan itibaren beslenme şeklini ve beslenme düzenini en doğru yöntemlerle belirlemek bebeğin sağlıklı gelişimi açısından dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bebeğin özellikle ilk altı ay anne sütü ile beslenmesi bebek açısından çok büyük önem taşır.

Bebek altı ayını bitirdikten sonra ek gıdaya geçiş süreci başlar. İlk altı aynı anne sütü ile beslenerek tamamlayan bebek, altıncı aydan sonra anne sütüne takviye olarak ek gıdalarla da beslenmeye devam eder. Ek gıdaya geçmek demek anne sütünün bırakılması anlamına gelmez. Ana öğünlerde anne sütü, ara öğünlerde ise ek gıda takviyesi ile beslenme sürecine doktora da danışarak devam edilmelidir.

Ek gıdaya geçiş zamanı önemlidir çünkü zamanından önce geçilmesi ishal gibi sindirim sistemi sorunlarına veya alerjik durumlarla karşı karşıya kalınmasına neden olabilir. Diğer taraftan ek gıdaya geç başlandığında ise, bebeğin yaşıtlarından gelişim olarak geç kalma durumu ile karşılaşılması, bebeğin kabızlık problemleri yaşaması söz konusudur.

Anne ve babalar, bebekle ilgilenen kişiler bebeğin doğru ve sağlıklı beslenebilmesi konusunda bilinçli hareket edebilmek için doğru kaynaktan, doğru bilgiler edinerek çocukları ile yaşadıkları yemek yeme zorluklarına çare bulabilir, onların çok daha sağlıklı beslenmesini sağlayabilirler.  

Doğru ve güvenilir kaynak arayanlar  Hande Kaşkaş’ın Bu Çocuk Aç ve Acıkınca Yer kitaplarından faydalanabilirler. Hande Kaşkaş’ın Bu Çocuk Aç adlı kitabında ek gıda hakkında merak edilen her şey, doktor onaylı 117 bebek ek gıda tarifi, alanında uzman 8 değerli uzmanın anne sütüyle başlayan ve tüm ek gıda serüvenini anlatan yazıları ve annelerin tavsiyeleri yer alıyor.

Bebek gelişimi için masal kitapları arıyorsanız, aile çocuk kitaplarına, aktivite ve boyama kitaplarına, zeka kartlarına, puzzle ve eğitici ahşap oyuncaklara çocuklarınızın gelişimi açısından ihtiyaç duyuyorsanız https://www.bebeklik.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sitede 100 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo hizmeti de veriliyor.

Editör: TE Bilişim