Kış aylarında ürün satışı konusunda sıkıntı yaşayan çanta işletmecileri, yaz aylarını iple çekiyor.

Kış aylarındaki olumsuz hava koşulları sebebiyle müşteri çekmekte sıkıntı yaşayan çanta işletmecileri, yaz ayları ile beraber sektörün yeniden hareketleneceğini dile getirdi. Eskişehir’de uzun yıllardır çanta satışı yapan Mahmut Onan, kış aylarının satışları azalttığını söyledi. Yaz aylarında satışların hızlanacağını belirten Onan, “Çoğu meslekte olduğu gibi çantacılar için de kış ayları en sıkıntılı dönem. Bizim sektörümüzde yılda 5 aylık durağan bir dönem oluyor. Şuan o dönemin içerisindeyiz. Nisan ayı sonu itibariyle eski hareketliliğimize kavuşacağımıza inanıyorum. Kış aylarında insanlar haklı olarak sokağa çıkmak istemiyorlar. Gezmek istemiyorlar. Bu da tüm esnafı doğrudan etkiliyor” şeklinde konuştu.

“Bayanların ilgisi erkeklere göre daha fazla”

Hem erkeklere hem de kadınlara yönelik çanta satışı yaptıklarını ancak kadınların ilgisinin çok daha fazla olduğunu aktaran Mahmut Onan, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Kadınlar, çantalar konusunda çok daha meraklı. Alırlar, bakarlar, incelerler. Erkek müşterilerimiz de oluyor ancak onlar tek görüşte görüp, genellikle alıyorlar. Her ekonomiye göre çantalar mevcut. Fiyatların da çok uçuk olduğunu düşünmüyorum. Yaz ve kış ayları arasında fazla bir fiyat farklılığı da olmuyor. Yılda sadece 1 kez, ocak ayında zam yapıyoruz. O da standart bir durum.”

Editör: TE Bilişim