İnternetin her alanda yaygın bir şekilde kullanılıyor olması, pek çok yeniliği beraberinde getirir. Dilediğiniz her yerden kablolu ya da kablosuz bir şekilde bağlandığınız internetin var olabilmesi için bazı şartların sağlanması gerekir. İhtiyaç duyulan sistem ve kablolar sayesinde istediğiniz anda internete ulaşabilirsiniz. İnternet söz konusu olduğunda ihtiyaç duyulan kablolardan biri de RJ45 ethernet kablosudur.

RJ45, ethernet (CAT5) kablosunun ucuna takılan ve ethernet kablosunun NIC kartına takılmasını sağlayan bir parça olarak bilinir. RJ45 ethernet kablosunun üzerinde 8 adet metal bağlantı noktası bulunan konnektörlerin adıdır. İçerisinde kablo kanalları bulunan RJ45 farklı yapısı ile karşınıza çıkar. Ethernet kablosunun içinde yer alan renkli kablolar ağırlık yaparak metal bağlantı uçlarının birbirine değmesine yardımcı olur. RJ45 ethernet kabloları 10BASE T ağlarında kullanılabilir.

RJ45 ethernet ağında geniş bir yer kaplayan ve yaygın olarak kullanılan konnektör türü olarak bilinir. Bu konnektör sayesinde ethernet kablosu ile NIC kartı birbirine bağlanabilir. RJ45 yapı olarak telefon jakına benzetilir. Ancak RJ45 jaka kıyasla daha geniş bir ebata sahiptir. Genel olarak, ethernet kablosu adı ile bilinen bu sistem RJ45 adıyla da adlandırılır.  

Konnektörde yer alan 8 pin desteği burada 8 ayrı kablonun bulunduğu anlamına gelir. Ethernet kablosunda yer alan farklı renkteki kablolar yakından bakıldığında kolayca görülebilir. RJ45 ethernet kablosunda yer alan renklerin dördü düz kalanları ise çizgili bir şekilde bulunur.

Longline 8 in 1 4K Type C USB 3.0 Hub HDMI RJ45 SDTF adaptörü hızlı bir deneyim sunarak kullanıcılardan tam not alır. 8 in 1 4K Type C USB 3.0 Hub HDMI RJ45 SDTF adaptörü ile saniyede 5 GB iletebilirsiniz. Aynı anda 8 özelliği bulunan RJ45 adaptör ile işleriniz daha kolay çözümlenecek.

Ethernet Kablosu Neden Önemli?

Hızlı ve üretken bir şekilde ağ kullanımı sağlayan en önemli etken ethernet kablolarıdır. WAN ve LAN ağlarında aynı hizmeti ve hızı sunan ethernet kablosu bu nedenle geniş bir kullanıma sahiptir. Oldukça kolay bir teknoloji olan ethernet kablosu istediğinizde güç aktarımı için kullanılabilir.

Renkli yapısı ile her iş ortamında karşınıza çıkan ethernet kabloları sayesinde kablolu ve kablosuz tüm ağlarda iletişim sağlanabilir. Özellikle, aynı ağda yer alan Router ve Switch arasında standart bir iletişim sağlamak için ideal bir yöntemdir. Ethernet sayesinde iletişimi hızlı ve güvenli hale getirmek mümkündür.

Longline Ethernet Çözümleri

Longline, Ethernet çözümlerinin tedarikçisi olarak piyasaya hizmet sunmaktadır. Aynı zamanda Ar-Ge, üretim ve çeşitli arayüz Ethernet adaptörlerinin satışı ve servisini de yapmaktadır. FTTD Ethernet çözümleriyle hızlı ve güvenli bir şekilde veri alışverişini gerçekleştirebilirsiniz.

Longline Store ürünleri hakkında detaylı bilgi almak ve ürün siparişi vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim