Uzakdoğu’da iki bin yıldan fazla süredir şifa vermesi niyetiyle zorlu koşullarla üretilen ginseng bitkisinin faydaları saymakla bitmez. İnsan sağlığı için çok yararlı olan ve vücudu güçlendiren bu doğal bitki özellikle Kore’de çok verimli olarak yetiştirilir. Orijinal ginseng Kore’de tarlalarda 6 yılda olgunlaşır. Ve genellikle tablet olarak kullanımı kolay bir şekilde satışa sunulur. Peki, ginseng ve ginseng tablet ürünleri nasıl kullanılır?

Ginseng Nedir?

Ginseng bitkisi Uzakdoğu, Amerika, Sibirya, Rusya vb. ülkelerde yetiştirilen çok şifa verici bir üründür. Doğallığı nedeniyle insan sağlığına zararı yoktur ancak bazı rahatsızlıklar ve kullanım dozuna dikkat etmek gerekebilir.

Düzenli kullanıldığında ginseng etkisi sayesinde çoğu kişi daha enerjik, sağlıklı ve doğal olarak mutlu bir yaşam sürdürürler.

Ginseng çeşitleri temelde Asya ve Amerikan ginsengi olarak ayrılır. Amerikan ginsengi kalitesi daha düşük olan ginseng türüdür. Sağlık açısından en faydalı olan ginseng Güney Kore’de üretilir.

Ginseng Kullanım Şekilleri

Ginseng kullanım şekilleri birkaç farklı seçenek içermektedir. Bunlar aşağıda verilmiştir:

  • Ginseng tablet
  • Ginseng kökü
  • Ginseng kökü pekmezi
  • Ginseng kökü tozu

Ginseng kökü en çok direkt olarak yenildiğinde ve yemeklere katıldığında faydalı olmaktadır. Birçok kişi çayına, bala vb. katarak da ginseng tüketir. Ginseng içeren çaylar da oldukça popüler ve yaygındır.

Ginsengi Kök Olarak Tüketmek

Ginseng kökü yemek sağlık açısından çok büyük faydalar sağlar. En iyi tüketim şekli direkt kök olarak bu bitkiyi tüketmektir. Güney Koreliler hemen her yemeklerinin içine ginseng kökü koyarlar. Yemeğin içine koyulmadan direkt yemek de mümkündür.

Ginseng kökü 6 yıl sonunda olgunlaşır ve tarladan toplanıp tüketime hazırlanır. Kore’de yetişen ginseng kökleri içinde 3,5 mg ile 6 mg arasında ginsenoside maddesi içermektedir. Bu madde insan sağlığına çok faydalıdır.

Kök olarak tüketimde özellikle insan vücudu büyük bir enerji ve direnç kazanır. Anemi, diyabet, kolesterol gibi rahatsızlıklara karşı önleyici bir etki yapar. Cinsel isteği arttırır, belleği kuvvetlendirir.

Yorgunluğu ve stresi azaltmak için kırmızı Kore yani orijinal ginsengi sık sık tüketmek gerekir. Hastalıklara karşı bağışıklık sistemi güçlenir ve yaşlanma geciktirilir.

Kore Ginseng Tablet Kullanımı

Ginseng nasıl kullanılır?ile ilgili olarak öne çıkan diğer kullanım yönteminin tablet olduğunu belirtebiliriz. Kore ginseng tabletleri bitkisel özlüdür ve günlük olarak tüketilebilir.

Kore Ginseng Tablet Satın Al:Eczanelerde, aktarlarda ve bazı mağazalarda Kore ginseng tableti bulmanız mümkündür. Online olarak da sipariş verebilirsiniz.

*Kore ginseng tablet günde 3 kere; sabah, öğlen ve akşam aç ya da tok karna alınabilir.

Editör: TE Bilişim